Τα 8 τραγούδια που είχαν αποκλειστεί από τη Eurovision εξαιτίας σκανδάλων και παραβίασης κανονισμών

Ανακαλύψτε 8 αξέχαστες στιγμές της Eurovision όπου τραγούδια αποκλείστηκαν λόγω σκανδάλων και παραβίασης κανόνων, επηρεάζοντας την πορεία του διαγωνισμού.
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας

Το άρθρο αναφέρεται σε οκτώ τραγούδια που αποκλείστηκαν από τον διαγωνισμό της Eurovision λόγω σκανδάλων ή παραβίασης κανονισμών. Περιγράφει περιστατικά από διάφορες χρονιές και χώρες, όπως η Κύπρος το 1988, ο Λίβανος το 2005, η Γεωργία το 2009, η Ρουμανία το 2016, η Ρωσία το 2017, η Ουκρανία το 2019, η Λευκορωσία το 2021 και η Ολλανδία το 2024.

Οι λόγοι αποκλεισμού περιλαμβάνουν παραβίαση κανονισμών, πολιτικές εντάσεις, οικονομικά χρέη και περιστατικά βίας. Το άρθρο υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες στη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, καθώς και τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από πολιτικές ή διοικητικές παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά:

Υπήρχαν στο παρελθόν κάποια τραγούδια που δήλωσαν συμμετοχή για να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους στη Eurovision, όμως κάποια σκάνδαλα ή και παραβιάσεις κανονισμών, άλλαξε ακόμη και τελευταία στιγμή, τα δεδομένα.

Η Eurovision είναι ένα τεράστιο μουσικό γεγονός εδώ και δεκαετίες, όσων αφορά τις Ευρωπαϊκές χώρες. Όμως συζητιέται ακόμη και στην Αμερική. Πολλοί είναι οι τραγουδιστές που ονειρεύονται να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στη Eurovision, διότι θεωρούν ότι είναι μία εμπειρία αλλά και μία μεγάλη δοκιμασία για οποιοδήποτε επιχειρεί να το κάνει.

Επίσης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέφτονται, ότι μέσα από τη Eurovision θα αποκτήσουν διεθνή καριέρα ή θα εδραιωθούν στην χώρα τους. Όμως, κάθε διαγωνισμός έχει τους κανόνες του, έτσι ώστε να είναι πιο δίκαιο το αποτέλεσμα.

Υπήρχαν λοιπόν στο παρελθόν κάποια τραγούδια που ενώ ήταν να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στη Eurovision, τελευταία στιγμή, η συμμετοχή τους ακυρώθηκε λόγω παραβίασης κανονισμών ή και πολιτικών σκανδάλων. Διαβάστε παρακάτω: 

Τα 8 τραγούδια που είχαν αποκλειστεί από τη Eurovision εξαιτίας σκανδάλων και παραβίασης κανονισμών

Κύπρος 1988: Θυμάμαι

Το 1988 η Κύπρος επέλεξε το τραγούδι Θυμάμαι για την Eurovision. Το τραγούδι ήταν σε σύνθεση των John Vickers και Άριστου Μοσχοβάκη και ερμηνεύτηκε από τον Γιάννη Δημητρίου. Όμως μετά την επιλογή του, αποκαλύφθηκε ότι το Θυμάμαι είχε συμμετάσχει στον Εθνικό Τελικό της Κύπρου το 1984.

Αυτό παραβίαζε τους κανόνες του διαγωνισμού, οι οποίοι απαιτούν τα τραγούδια να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν παρουσιαστεί δημόσια πριν από μία συγκεκριμένη ημερομηνία. Λόγω λοιπόν αυτής της παραβίασης, το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα της Κύπρου (ΡΙΚ) αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή της χώρας.

Άλλωστε δεν υπήρχε ο χρόνος για να βρουν νέο τραγούδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος αποκλεισμός, συνδέθηκε με το πολιτικό κλίμα της εποχής ή με το περιεχόμενο των στίχων του. Η απόσυρση, οφειλόταν αποκλειστικά στη παραβίαση των κανόνων όμως.

Λίβανος 2005: Quand Tout S’enfuit

Το 2005 ο Λίβανος ήθελε να κάνει το ντεμπούτο του στον διαγωνισμό με το τραγούδι Quand tout s’enfuit. Το ερμήνευε η Αλίν Λιχούντ. Η συμμετοχή του Λίβανου ανακοινώθηκε επίσημα στις 21 Οκτωβρίου 2004 από τον Ibrahim El Khoury, γενικό πρόεδρο και διευθυντή του Télé Liban.

Όμως η χώρα αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό λόγω της άρνησής της να μεταδώσει την ισραηλινή συμμετοχή, κάτι που απαιτείται από τους κανόνες της EBU. Η απόσυρση του Λιβάνου από τον διαγωνισμό οφειλόταν σε πολιτικούς λόγους αφού η χώρα, δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ και απαγορεύουν την προβολή ισραηλινών προϊόντων και θεαμάτων.

Γεωργία 2009: We don’t wanna put in

Το 2008 η Γεωργία συμμετείχε στον διαγωνισμό με την Diana Gurtskaya και το τραγούδι “Peace Will Come”. Τρείς μήνες μετά, τον Αύγουστο του ίδιου έτους η Ρωσία προχώρησε σε ένοπλη σύγκρουση με την Γεωργία.

Λόγω του πολέμου της Νότιας Οσετίας το 2008, στις 28 Αυγούστου του έτους, η κρατική τηλεόραση της Γεωργίας GBP ανακοίνωσε ότι η χώρα θα αποσυρθεί από τον διαγωνισμό το 2009, που θα πραγματοποιούνταν στη Μόσχα, αναφέροντας ότι αρνείται να διαγωνιστεί σε μία χώρα που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους διεθνείς νόμους.

Στο τέλος, η Γεωργία άλλαξε σχέδια και επέλεξε να στείλει στη Μόσχα τους Stefane & 3G με το “We Do not Wanna Put In”.  Το τραγούδι μιλούσε έμμεσα για τον Βλαντιμίρ Πούτιν κάτι που η GPB αρνούνταν. Η EBU λοιπόν απαγόρευσε το τραγούδι λόγω των στίχων και ζήτησε από την χώρα να αλλάξει στίχους ή να στείλει κάποιο άλλο.

Η Γεωργία, υποστήριξε ότι η απόρριψη του τραγουδιού, οφειλόταν στην πολιτική πίεση που άσκησε η Ρωσία και αποσύρθηκε για να επιστρέψει στον διαγωνισμό ένα χρόνο μετά.

Ρουμανία 2016: Moment of silence

Η Ρουμανία το 2016 ήθελε να συμμετάσχει στη Eurovision με το “Moment of Silence”, ερμηνευμένο από τον Ovidiu Anton. Όμως η χώρα αποκλείστηκε επειδή η κρατική τηλεόραση TVR είχε ανεξόφλητα χρέη στην Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU).

Μάλιστα αυτά τα χρέη ανέρχονταν στα 16 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, δηλαδή 14,56 εκατομμύρια ευρώ και χρονολογούνταν από τον Ιανουάριο του 2007.

Στις 19 Απριλίου 2016, η EBU προειδοποίησε την ρουμανική κυβέρνηση ότι αν το χρέος δεν εξοφληθεί μέχρι τις 20 Απριλίου, η Ρουμανία θα αποκλειστεί από τον διαγωνισμό. Μετά την αδυναμία της κυβέρνησης να αποπληρώσει το χρέος εντός της προθεσμίας, η EBU ανακοίνωσε στις 22 Απριλίου την αποβολή της TVR από την ένωση.

Αυτό οδήγησε στον αποκλεισμό της Ρουμανίας. Η Ingrid Deltenre, Γενική Διευθύντρια της EBU, δήλωσε ότι, ενώ “είναι λυπηρό που αναγκαζόμαστε να λάβουμε αυτό το μέτρο… η συνεχής κατάσταση χρέους της TVR θέτει σε κίνδυνο τη χρηματοοικονομική σταθερότητα της ίδιας της EBU”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της χρονικής στιγμής του αποκλεισμού, το συγκεκριμένο τραγούδι παρέμεινε τόσο στις ψηφιακές όσο και στις φυσικές εκδόσεις του επίσημου άλμπουμ του διαγωνισμού.

Αυτό, διότι αυτές είχαν δημιουργηθεί πριν από την αποβολή της Ρουμανίας. Αυτός ο αποκλεισμός αποτέλεσε την πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού που χώρα αποκλείστηκε λόγω χρεών.

Ρωσία 2017: Flame is burning

Το 2017 η Ρωσία επέλεξε την τραγουδίστρια Γιούλια Σαμοΐλοβα να την εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό. Η επιλογή αυτή άρεσε πολύ στον κόσμο της Ρωσίας, όμως η συμμετοχή της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο λόγω της πολιτικής κατάστασης στη περιοχή της Κριμαίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κριμαία άνηκε στην Ουκρανία μέχρι και το 2014. Προσαρτήθηκε από την Ρωσία το ίδιο έτος, γεγονός που προκάλεσε μία σειρά από διεθνείς αντιδράσεις αλλά και καταδίκες.

Η Ουκρανία, η οποία φιλοξενούσε τον διαγωνισμό το 2017 στο Κίεβο, θεωρεί παράνομη την είσοδο οποιουδήποτε ατόμου στη Κριμαία μέσω Ρωσίας, χωρίς την άδειά της. Η Σαμοΐλοβα είχε εμφανιστεί στην Κριμαία το 2015 και η Ουκρανία της απαγόρευσε να εισέλθει στη χώρα.

Αντιμέτωπη με αυτή την κατάσταση, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) πρότεινε μια εναλλακτική λύση: η Σαμοΐλοβα θα μπορούσε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό μέσω δορυφορικής σύνδεσης, ώστε να αποφευχθούν τα πολιτικά προβλήματα.

Ωστόσο, η Ρωσία απέρριψε αυτή την πρόταση, θεωρώντας ότι η συμμετοχή με αυτόν τον τρόπο δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες της χώρας για πλήρη εκπροσώπηση. Τελικά, η Ρωσία αποφάσισε να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό του 2017.

Ουκρανία 2019: Siren Song

Η συμμετοχή της Ουκρανίας το 2019 ήταν το τραγούδι Siren Song και δημιούργησε τα πιο αμφιλεγόμενα γεγονότα στην ιστορία του διαγωνισμού. Παρά την εντυπωσιακή απόδοσή της στον εθνικό τελικό της Ουκρανίας, όπου κέρδισε και επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα, η Maruv δεν κατάφερε να συμμετάσχει εν τέλει στον διαγωνισμό.

Η μη συμμετοχή της οφείλονταν σε πολιτικές διαφορές και νομικές αντιφάσεις με την κρατική τηλεόραση της Ουκρανίας. Ο βασικός λόγος του αποκλεισμού ήταν η αντίδραση της ουκρανικής κυβέρνησης προς την προσωπική στάση της τραγουδίστριας απέναντι στη Ρωσία.

Πιο συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια είχε υπογράψει συμφωνία για περιοδεία στη Ρωσία, πριν από την συμμετοχή της στον διαγωνισμό, γεγονός που θεωρήθηκε από τις ουκρανικές αρχές ως προδοσία ή ένδειξη έλλειψης υποστήριξης προς την Ουκρανία.

Έτσι, οι ουκρανικές αρχές επέβαλαν αυστηρούς κανόνες για τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό και απαίτησαν από τους καλλιτέχνες να αποφύγουν εμφανίσεις στη Ρωσία ή σε άλλες, πολιτικά αμφιλεγόμενες χώρες. Κάτι που η τραγουδίστρια δε συμφώνησε να αποδεχτεί.

Παρά λοιπόν τις διαπραγματεύσεις για να βρεθεί μία λύση, η τραγουδίστρια αρνήθηκε να ακυρώσει τη συμφωνία της με την Ρωσία και να υπογράψει έναν όρο που της απαγόρευε να εμφανιστεί στη χώρα. Έτσι η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι η Maruv δεν μπορεί να την εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό.

Λευκορωσία 2021: Ya nauchu tebya (I’ll Teach You)

Η Λευκορωσία θέλησε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό το 2021 με το τραγούδι Ya nauchu tebya (I’ll Teach You), από το συγκρότημα Galasy ZMesta. Όμως το τραγούδι προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των πολιτικών του αναφορών.

Ο στίχος του τραγουδιού φάνηκε να κρύβει αναφορές στις πολιτικές εξελίξεις της Λευκορωσίας και ιδιαίτερα στο κίνημα διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος Αλεξάντρ Λουκασένκο. Η EBU έκρινε ότι το τραγούδι ήταν ξεκάθαρα πολιτικό και πως επηρεάζει την “απολιτίκ” φύση του διαγωνισμού.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) έκρινε ότι το τραγούδι παραβίαζε τους κανόνες του διαγωνισμού, οι οποίοι απαιτούν την αποφυγή πολιτικών μηνυμάτων. Ως αποτέλεσμα, η EBU ζήτησε από τη Λευκορωσία είτε να υποβάλει μια τροποποιημένη εκδοχή του τραγουδιού είτε να επιλέξει ένα νέο, μη πολιτικό τραγούδι.

Η Λευκορωσία παρουσίασε μια δεύτερη πρόταση, το “Pesnya pro zaytsev (Song About Hares)”, αλλά και αυτό απορρίφθηκε λόγω παρόμοιων πολιτικών υπονοούμενων. Τελικά, η Λευκορωσία αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό της Eurovision 2021.

Ολλανδία 2024: Europapa

Η Ολλανδία εκπροσωπήθηκε στον Διαγωνισμό του 2024 με το τραγούδι “Europapa”, ερμηνευμένο από τον Joost Klein. Στον δεύτερο ημιτελικό της 9ης Μαΐου 2024, το “Europapa” πέρασε άνετα στον τελικό, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση με 182 πόντους.

Ωστόσο, μετά την εμφάνιση του Klein, σημειώθηκε ένα περιστατικό βίας στα παρασκήνια με μέλος της παραγωγής, το οποίο οδήγησε σε έρευνα από την αστυνομία.

Παρά την απόφαση των σουηδικών αρχών να μην προχωρήσουν σε ποινικές διώξεις λόγω διαφορετικών αντιλήψεων για τη συμπεριφορά του Klein, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) αποφάσισε να αποκλείσει την Ολλανδία από τον Τελικό. Αυτό ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού που μια συμμετοχή αποκλείεται μετά την έναρξή του.

Το “Europapa” γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία, φτάνοντας στην κορυφή των charts σε χώρες όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Λετονία και η Λιθουανία. Επιπλέον, έγινε το πιο «κατεβασμένο» τραγούδι του διαγωνισμού στο Spotify και το YouTube εκείνης της χρονιάς.

Μετά το περιστατικό, η EBU εισήγαγε νέους κανόνες ασφαλείας, όπως μειωμένη κινηματογράφηση στα παρασκήνια, υπεύθυνο ασφαλείας και ειδικούς χώρους για τους καλλιτέχνες. Η Ολλανδία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2025, που θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Ο αθωωμένος πλέον Joost Klein σκέφτηκε την επιστροφή του στον διαγωνισμό, με στόχο να πάρει… εκδίκηση. Ωστόσο, τελικά ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ο εκπρόσωπος της χώρας, καθώς επιθυμεί να επικεντρωθεί σε προσωπικά του ζητήματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Κατερίνα Σαβράνη: Η επίθεση που δέχτηκε στο Παρίσι – «Ο κόσμος άρχισε γύρω μου να αγριεύει και….»

Τα 8 τραγούδια που είχαν αποκλειστεί από τη Eurovision εξαιτίας σκανδάλων και παραβίασης κανονισμών

Ιωαννίδης: Τσακώθηκε και αποβλήθηκε από το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ο σύντροφος της Βουλγαράκη

Τροχαίο δυστύχημα στην Παιανία: Νεκρός 66χρονος μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο

Παιχνίδια Εκδίκησης: Βγαίνουν στην επιφάνεια οι κρυφές πληγές από το παρελθόν της οικογένειας Γερολυμάτου

Η Chevron και πώς αλλάζει τον χάρτη – Το παρασκήνιο της συμφωνίας με τον αμερικανικό κολοσσό που ακυρώνει το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Μάστορας – Καληφώνη: Ανατροπή στην σχέση τους! Αντί να χωρίσουν, παντρεύονται!

Τροχαίο στην Αθηνών – Κορίνθου: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με λεωφορείο στο ρεύμα προς Κόρινθο – Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στο σημείο

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025

Σταματίνα Τσιμτσιλή – Θέμης Σοφός: Το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και η συνάντηση τον Οικουμενικό Πατριάρχη

00:00 / 00:00

Δέκα πράγματα που σίγουρα δεν ήξερες για τον Παρθενώνα

Ο Παρθενώνας, ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της Ελλάδας, κρύβει πολλά άγνωστα στοιχεία. Πριν από αυτόν υπήρχε ο προ-Παρθενώνας, ο οποίος καταστράφηκε το...

Η μοχθηρή αυτοκράτειρα της δυναστείας Ζου που σκότωσε 3.000 οικογένειες που δεν την...

Η Wu Zutian, ξεκινώντας ως βασιλική παλλακίδα, κατάφερε να ανέλθει στην εξουσία της Κίνας, ανακηρύσσοντας τον εαυτό της αυτοκράτειρα σε ηλικία 63 ετών. Μετά...

Αυτά είναι τα δέκα πιο περίεργα και σκληρά αγωνίσματα των αρχαίων Ελλήνων

Το άρθρο παρουσιάζει δέκα από τα πιο περίεργα και σκληρά αγωνίσματα της αρχαιότητας, πολλά από τα οποία είτε έχουν εξαφανιστεί λόγω της βαρβαρότητάς τους...

Τι σημαίνει η φράση «Νους υγιής εν σώματι υγιεί»; – Από πού προέρχεται;

Η φράση «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» προέρχεται από τον Ρωμαίο σατιρικό ποιητή Ιούλιο Ιουβενάλη και σημαίνει ότι η σωματική υγεία συμβάλλει στην ψυχική...

Κράκεν: Το μυθικό τέρας των θαλασσών που σκορπούσε τον τρόμο στους ναυτικούς

Το άρθρο αναφέρεται στο Κράκεν, ένα μυθικό θαλάσσιο τέρας της Σκανδιναβικής μυθολογίας, που περιγράφεται ως ένα τεράστιο χταπόδι με πλοκάμια και μάτια τόσο φωτεινά...

Η serial killer που σκότωνε παρθένες και λουζόταν με το αίμα τους –...

Η Elizabeth Báthory, γνωστή ως η "Κόμισσα του Αίματος", θεωρείται από πολλούς ως η πιο διαβόητη γυναίκα κατά συρροή δολοφόνος στην ιστορία, εμπνέοντας ακόμα...

Έτσι ήταν τα πρόσωπα των αρχαίων Ελλήνων

Το άρθρο εξετάζει την αναπαράσταση των προσώπων των αρχαίων Ελλήνων με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Αναρωτιέται πώς θα έμοιαζαν σήμερα προσωπικότητες όπως ο Σωκράτης...

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ; – Τι σημαίνει η φράση «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω»;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνει η φράση «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω»; Γιατί την λέμε και από πού προέρχεται;Την χρησιμοποιούμε για κάποιον που μιλάει...

Ο μυστηριώδης υπόγειος «ναός» που χτίστηκε με εκατομμύρια… όστρακα! – Πού βρίσκεται

Το 1835, κοντά στο Margate της Αγγλίας, ανακαλύφθηκε τυχαία ένας υπόγειος χώρος στολισμένος με εκατομμύρια όστρακα. Ο χώρος, που παραμένει μυστήριο, θεωρήθηκε από κάποιους ως...

Πώς κατασκευάστηκαν οι πυραμίδες: Το εργαλείο που βοήθησε τους αρχαίους Αιγύπτιους

Μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μπορεί να χρησιμοποίησαν ένα υδραυλικό σύστημα ανύψωσης, αξιοποιώντας κοντινές πηγές νερού, για την κατασκευή των πυραμίδων,...

Έχετε αναρωτηθεί; – Γιατί οι άνδρες άρχισαν να ξυρίζουν τα γένια τους;

Το ξύρισμα των ανδρικών γενιών είναι μια πρακτική που χρονολογείται από την εποχή των σπηλαίων και έχει εξελιχθεί μέσα από την ιστορία, επηρεασμένη από...

Όμηρος: Αυτός είναι ο χρησμός της Πυθίας που δεν κατάφερε να λύσει και...

Ο μεγαλύτερος επικός ποιητής των Ελλήνων πέθανε επειδή παράκουσε έναν χρησμό της Πυθίας.Σύμφωνα με τον περιηγητή Παυσανία, ο Όμηρος επισκέφτηκε το μαντείο των Δελφών...

Η πρώτη πόλη που χτίστηκε στον κόσμο είναι… ελληνική και βρίσκεται στην Πελοπόννησο!...

Το άρθρο αναφέρεται στη Λυκοσούρα, την αρχαιότερη πόλη του κόσμου, που βρίσκεται στην Πελοπόννησο της Ελλάδας. Ιδρύθηκε από τον μυθικό βασιλιά Λυκάωνα και θεωρείται...

Βαζελίνη, Coca Cola, Listerine: Οι άγνωστες χρήσεις προϊόντων που όλοι έχουμε στο σπίτι

Το άρθρο εξετάζει τις αρχικές χρήσεις καθημερινών προϊόντων που πλέον έχουν διαφορετική εφαρμογή. Η Coca Cola ξεκίνησε ως τονωτικό και θεραπευτικό, η βαζελίνη ως...

Αστροφυσικός ισχυρίζεται ότι ανέπτυξε την εξίσωση για το… ταξίδι στο χρόνο – «Βρήκα πώς να το κάνω»

Ο Ρόναλντ Μάλετ, ομότιμος καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, ισχυρίζεται ότι ανέπτυξε μια εξίσωση για το ταξίδι στο χρόνο, εμπνευσμένος από την παιδική...

Bίντεο: Εργάτες στέκονται πάνω σε δοκάρια κατά την κατασκευή ουρανοξυστών το 1929 χωρίς μέτρα προστασίας!

Το άρθρο παρουσιάζει ένα βίντεο από το 1929, το οποίο δείχνει εργάτες να στέκονται πάνω σε δοκάρια κατά την κατασκευή του Chrysler Building χωρίς...

Bίντεο: Το Βερολίνο μετά την λήξη του Β’ ΠΠ – Ερείπια, καταστροφές και διαλυμένοι άνθρωποι παντού

Το άρθρο περιγράφει ένα βίντεο από τον Ιούλιο του 1945, το οποίο δείχνει το Βερολίνο αμέσως μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν...

H ιστορία της θανατικής ποινής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα

Το άρθρο εξετάζει την ιστορική εξέλιξη της θανατικής ποινής από την αρχαιότητα έως σήμερα, παρουσιάζοντας διάφορες μεθόδους εκτέλεσης που χρησιμοποιήθηκαν παγκοσμίως. Από τις βάρβαρες...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θρήνος στη showbiz: Πέθανε ηθοποιός της “Λάμψης” και του “Καλημέρα Ζωή” – Η ανακοίνωση...

Θρήνος έχει καταλάβει την ελληνική showbiz μετά τον θάνατο...

Νίκος Μουρατίδης: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον Χρήστο Μάστορα – «Το βρήκα...

Ο Νίκος Μουρατίδης, σε συνέντευξή του στο Youtube με...

Βούρκωσαν τα πληρώματα: Παροπλίστηκαν 4 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού σε 1 ώρα

Συνολικά 4 πλοία παροπλίστηκαν την Παρασκευή από τον Στόλο...

// ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ