Τίμων ο Αθηναίος: Έμεινε στην ιστορία ως μισάνθρωπος – Δεν συμπαθούσε και δεν μιλούσε με κανέναν! (φωτο – βίντεο)

Η ιστορία του Τίμωνα, του Αθηναίου μισάνθρωπου που χάθηκε από φίλους και κόλακες, καταδεικνύει την ανθρώπινη απληστία και προδοσία στην αρχαία Αθήνα
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας

Αν για κάτι είναι γνωστή η αρχαία Ελλάδα και η αρχαία Αθήνα, ειδικότερα, είναι οι ιδιόμορφες περσόνες που έδιναν έναν άλλον αέρα στην, τότε, πόλη κράτος.

Στην κλασική περίοδο του 5ου αιώνα π.Χ.,νικώντας τους Πέρσες, η Αθήνα καθιερώνεται ως ηγέτιδα του ελλαδικού χώρου και μπαίνει σε μία περίοδο πρωτοφανούς ακμής. Ξεκινάει ο «Χρυσός Αιώνας» της Αθηναϊκής Δημοκρατίας που αποτέλεσε τη βάση του Δυτικού πολιτισμού.

Την πνευματική ζωή της πόλης καθορίζουν πολιτικοί, φιλόσοφοι, αρχιτέκτονες και ποιητές όπως ο Περικλής, ο Πλάτωνας, ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, ο Ικτίνος, ο Καλλικράτης, ο Φειδίας, ο Αισχύλος, ο Ευριπίδης, ο Σοφοκλής και ο Αριστοφάνης.

Το έργο τους και οι ιδέες τους διαμόρφωσαν την ιστορία της ανθρωπότητας, ενώ την εποχή αυτή χτίζεται ο Παρθενώνας.

Εκτός από όλους τους παραπάνω στην Αθήνα υπήρξε και μία μορφή που έμεινε στην ιστορία για όλους τους λάθος λόγους. Ο Τίμων ο Αθηναίος ήταν ο άνδρας που μισούσε τους πάντες και χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους πρώτους μισανθρώπους.

Ποιος ήταν ο Τίμων ο πρώτος μισάνθρωπος Τίμων ο Αθηναίος: Έμεινε στην ιστορία ως μισάνθρωπος – Δεν συμπαθούσε και δεν μιλούσε με κανέναν! (φωτο – βίντεο)

Ο Τίμων, ήταν Αθηναίος εύπορος πολίτης που έζησε το β’ μισό 5ου αι. π.Χ. και έμεινε στην ιστορία για τον στριφνό του χαρακτήρα και τη μισανθρωπία του. Η εποχή που έζησε, ήταν στο καιρό του Πελοποννησιακού πολέμου και εξαιτίας της ηθικής κατάπτωσης των συγχρόνων του, αλλά και της εξαπάτησης που δέχθηκε από διάφορους επιτήδειους οδηγήθηκε στην απομόνωση και το μίσος κατά των συνανθρώπων του.

Η Αθήνα στην αρχαιότητα (όπως και η «παλιά Αθήνα» του 19ου αιώνα φυσικά), είχε τους χαρακτηριστικούς «τύπους» της. Ιδιόμορφοι άνθρωποι Ανθρώπους ιδιόμορφους, που μόνο με την παρουσία τους και την συμπεριφορά τους προκαλούσαν την προσοχή και γι΄ αυτό ορισμένοι από αυτούς πέρασαν στην ιστορία.

Δείτε το έργο το Σαίξπηρ «Τίμων ο Αθηναίος» σε ένα animated video:

Τέτοια περσόνα ήταν και ο Τίμων Εχεκρατίδου Κολυττεύς, που ονομάστηκε Μισάνθρωπος. Ήταν από καλή οικογένεια, αρκετά πλούσιος και πήρε φιλοσοφική μόρφωση, αλλά εύπιστος και καλόκαρδος. Αποτέλεσμα; Τον περιτριγύριζαν διάφορα παράσιτα και κόλακες παριστάνοντας τους φίλους του. Οι οποίοι εν τέλει, κατάφεραν να του φάνε όλη την περιουσία.

Σε έναν από αυτούς τον Φιλιάδη, χάρισε ένα μεγάλο χωράφι για να προικίσει την κόρη του, σε έναν άλλον τον Δημέα, τον ρήτορα, ο Τίμων του έδωσε ένα τεράστιο ποσό της εποχής για να αποφύγει την καταδίκη. Και επειδή, σύμφωνα με τον πανάρχαιο κώδικα ανθρώπινης συμπεριφοράς, η αχαριστία είναι παιδί της ευεργεσίας, όταν ο Τίμων έχασε τα πάντα όλοι αυτοί οι κόλακες του γύρισαν την πλάτη.

Ο μόνος άνθρωπος που «συμπαθούσε» και μιλούσε

Ο Τίμων, είχε ένα μικρό κτήμα στις πλαγιές του Υμηττού εκεί που χοντρικά σήμερα είναι η Ηλιούπολη. Πάμφτωχος πλέον μετά βίας επιβίωνε, καλλιεργώντας μόνος του. Η δυστυχία τον έκανε να τραβηχτεί στον εαυτό του και να μη θέλει να δει άνθρωπο στα μάτια του.

Έπαψε να πηγαίνει στην Αγορά, ενώ έκοψε τις συναναστροφές με άλλους ανθρώπους. Μάλιστα όσους τον επισκέπτονταν στην καλύβα του, τους έπαιρνε κυριολεκτικά με τις πέτρες. Φυσικά, μολονότι ήταν πολίτης με όλα τα δικαιώματα της ιδιότητάς του αυτής, σταμάτησε να προσέρχεται στην Εκκλησία του Δήμου και αρνήθηκε να αναλάβει οποιοδήποτε αξίωμα ή λειτούργημα, που ως πολίτης εδικαιούτο. Έτσι με τον καιρό ονομάστηκε από τους συμπολίτες του, Τίμων ο Μισάνθρωπος.

Υπήρχε όμως ένας άνθρωπος που ο Τίμων «συμπαθούσε». Και η λέξη είναι σε εισαγωγικά γιατί στην προκειμένη η σχέση του Τίμωνα με τον Απήμαντο ήταν απλά σχέση που ο ένας απλά ανεχόταν τον άλλο. Μάλιστα οι δύο άνδρες συγκατοίκησαν. Δε θα μπορούσε να τους πει κανείς φίλους, αφού σπανίως αλλάζανε μια δυο κουβέντες.

Όταν κάποτε γιόρτασαν τις «επιτάφιες σπονδές», μετά το καθιερωμένο γεύμα, ο Απήμαντος είπε στον Τίμωνα:

«Ωραίο δεν ήταν το γεύμα μας Τίμων;»

Αυτός του απάντησε:

«Πράγματι ήταν ωραίο και θα ήταν ωραιότερο αν δεν ήσουνα κι εσύ στο τραπέζι». Τίμων ο Αθηναίος: Έμεινε στην ιστορία ως μισάνθρωπος – Δεν συμπαθούσε και δεν μιλούσε με κανέναν! (φωτο – βίντεο)

«Έχω μια συκιά και θέλω να την κόψω, οπότε όποιος θέλει να κρεμαστεί ας σπεύσει»

Ο Τίμων έμεινε στην ιστορία και για τις ατάκες του που έσταζαν φαρμάκι. Όταν ο Τίμων για παράδειγμα έμαθε πως οι Αθηναίοι είχαν εκλέξει τον Αλκιβιάδη μεταξύ των δέκα στρατηγών χάρηκε ιδιαίτερα γιατί προέβλεπε πως η Αθήνα θα πάθαινε μεγάλες συμφορές από την εκλογή αυτή. Και δεν έπεσε και πολύ έξω.

Μολονότι ο ίδιος αποστρεφόταν τους συμπολίτες του και απέφευγε κάθε συνάφεια μαζί τους, οι Αθηναίοι μιλούσαν συχνά για τις παραξενιές του και ο Αριστοφάνης τον σατίρισε στις κωμωδίες του «Όρνιθες» και «Λυσιστράτη».

Δεν πατούσε το πόδι του στην Αθήνα. Εντούτοις κάποια μέρα φάνηκε στην Πνύκα, την ώρα που συνεδρίαζε αυτό το ανώτατο όργανο της Δημοκρατίας. Οι συμπολίτες του γνωρίζοντας το ποιόν του έκαναν μεγάλο σούσουρο. Το σούσουρο το διαδέχτηκε η κατάπληξη, όταν ο Τίμων ζήτησε τον λόγο. Ανέβηκε στο βήμα και εν μέσω νεκρικής σιγής είπε στους συγκεντρωμένους:

«Άνδρες Αθηναίοι, όπως ξέρετε στο χτήμα που έχω στους πρόποδες του Υμηττού, υπάρχει μια συκιά, που χρησίμεψε ως τώρα σε πολλούς για να κρεμαστούν. Επειδή σκοπεύω να χτίσω μια καλύβα εκεί και θα κόψω αυτή τη συκιά θα ήθελα να ειδοποιήσω όσους έχουν σκοπό να αυτοκτονήσουν, να το κάνουν σύντομα, πριν κόψω το δέντρο». Τίμων ο Αθηναίος: Έμεινε στην ιστορία ως μισάνθρωπος – Δεν συμπαθούσε και δεν μιλούσε με κανέναν! (φωτο – βίντεο)

Το τέλος του Τίμωνα ήταν αρκετά ταιριαστό με τον βίο του. Κάποτε, αρκετά μεγάλος στην ηλικία, έπεσε από μιαν αχλαδιά και χτύπησε άσκημα. Δε θέλησε να φωνάξει γιατρό και το τραύμα χειροτέρεψε, έπαθε γάγγραινα και τελικά πέθανε.

Τον έθαψαν στην παραλία του Σαρωνικού, στον δρόμο που οδηγεί από τον Πειραιά στο Σούνιο. Στον τάφο του, που ήταν φυσικά πάντοτε απεριποίητος, σκεπασμένος με αγκάθια και πέτρες, υπήρχε επίγραμμα, που υπαγόρευσε ο ίδιος πριν πεθάνει:

«Διαβάτη, αφού άφησα μιαν άθλια ζωή, κοιμάμαι σ΄ αυτόν τον τάφο. Μη ζητήσεις να μάθεις το όνομά μου αλλά πήγαινε στον διάβολο».

Ο Λουκιάνειος Τίμων και ο Σαιξπηρικός Τίμων

Τον τύπο του περιέγραψαν εκτενώς ο Λουκιανός στο έργο του «Τίμων ή Μισάνθρωπος» και ο Σαίξπηρ στο δράμα του «Τίμων ο Αθηναίος» (The life of Timon of Athens).

Το θέμα του Τίμωνα και της μισανθρωπίας του γίνεται αφορμή για τον Λουκιανό να θίξει άλλη μια φορά το καυτό πρόβλημα του πλούτου, της φτώχειας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που το αντιμετώπισε στα Προς Κρόνον-Επιστολαί Κρονικαί και στους Εταιρικούς διαλόγους.

Στην κωμικοτραγική αντιπαράθεση του Πλούτου και της Πενίας δεν κρύβει τη συμπαράστασή του προς τη δεύτερη. Ταυτόχρονα όμως η σάτιρά του έχει κι άλλους στόχους: εξουθενώνει τον Δία, μαστιγώνει τους κόλακες, τους παρασίτους και τους νεόπλουτους απελεύθερους και εξευτελίζει τους ψευτορήτορες και ψευτοφιλοσόφους.

Κάτω από τον σκαιό μανδύα ενός μισανθρώπου όπως ο Τίμων, κρύβεται και υποδηλώνεται η αγανάκτηση του φιλάνθρωπου Λουκιανού. Τίμων ο Αθηναίος: Έμεινε στην ιστορία ως μισάνθρωπος – Δεν συμπαθούσε και δεν μιλούσε με κανέναν! (φωτο – βίντεο)

Ο Τίμων ο Αθηναίος είναι, κατά χρονολογική σειρά (1607-1608) το τριακοστό δεύτερο έργο του Σαίξπηρ από τα τριάντα επτά, χωρίς τα ποιήματα και τα Σονέτα του. Πήρε το έργο από τον Πλούταρχο και τον Λουκιανό και έφτιαξε ένα δικό του ξεχωριστό και μοναδικό για την ποιητική του ανωτερότητα, την τραγική ειρωνεία και τη δραματική του απλότητα.

Είναι άλλωστε και το πιο σύντομο, μετά τον Μάκμπεθ, έργο του. Εδώ τώρα μπαίνουμε σε μια τραγική περιοχή χωρίς ορίζοντα, επάνω σε πεδίο ασύνορο, όπου το χάος περιβάλλει απειλητικά το πνεύμα: ο θάνατος του ήρωα είναι ένας τελειωτικός θάνατος, χωρίς καμία παρηγοριά, θάνατος πιο «ολοκληρωτικός» από τον θάνατο του Βασιλιά Ληρ, του Άμλετ, του Οθέλου, του Βρούτου. Είναι ο θάνατος του ανθρώπου, που έχασε την πίστη του στον άνθρωπο.

Ο Τίμων είναι ο στενότερος συγγενής του βασιλιά Ληρ. Ο Ληρ πίστεψε στη στοργή των θυγατέρων του και τους μοίρασε το βασίλειό του. Κι όταν η πραγματικότητα τού διαψεύδει την πίστη του σ΄αυτή τη στοργή, έξαλλος βγαίνει έξω στην φύση και στη μπόρα τ΄ ουρανού και καταριέται τις κόρες του.

Με τον Τίμωνα, το ιδανικό δεν περιορίζεται στη στοργή την οικογενειακή, αλλά απλώνεται πλατιά, γενικά στην ανθρώπινη αγάπη, στη φιλία. Ο Τίμων δεν ζει στο φεγγάρι, ζει στην Αθήνα και βέβαια ξέρει, πως υπάρχουν και δούλοι και κλέφτες και τοκογλύφοι κι απατεώνες και κίβδηλοι κι Απήμαντοι. Αυτός όμως πιστεύει στην φιλία, γι’ αυτό μοιράζει τα πλούτη του αλογάριαστα.


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Σύγκρουση Δούκα – Μπακογιάννη για τα επεισόδια στα Εξάρχεια μετά τη συναυλία στον Λόφο του Στρέφη

Πάσχα, άφησαν άφωνους όλους στο χωριό με θηριώδες V8 4×4

Χαμός στον Λευκό Οίκο με τον Ντόναλντ Τραμπ και δημοσιογράφο του CNN – «Είστε αρρωστημένοι, κανάλι με χαμηλά νούμερα» – ΒΙΝΤΕΟ

Tα Ηνωμένα Έθνη καταδικάζουν το φονικό πλήγμα στη Σούμι – Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 17 Απριλίου

Νάπολι – Έμπολι 3-0: ΜακΤόμινεϊ και Λουκάκου εκτόξευσαν τους “παρτενοπέι” στο κυνήγι της Ίντερ

Κύκλωμα ναρκωτικών: Αφέθηκε ελεύθερος ο γνωστός τραγουδιστής Κ.Π. – Τι ισχυρίζεται η υπεράσπισή του

Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού για το τρομακτικό χτύπημα με τον προαστιακό – Το υπουργείο καταγγέλλει παραβίαση του κόκκινου φαναριού

Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ: Αψηφά κατηγορηματικά τις απαιτήσεις της κυβέρνησης Τραμπ

Μάριος Ηλιόπουλος: Αστυνομία, ΔΕΑΒ και παρατηρητής αποκαλύπτουν την αλήθεια για το επεισόδιο στο «Καραϊσκάκης»

Πόσο εκτοξεύεται το κόστος αντικατάστασης μπαταρίας στη Lamborghini Urus;

Νατάσα Παζαΐτη: Αξέχαστα γενέθλια για τη διάσημη χειρουργό – Η συγκινητική έκπληξη που της επιφύλαξαν

Η άγνωστη ιστορία του αεροπλάνου που μετέφερε τη σορό του Α.Ωνάση: Aμερικανός το μεταμόρφωσε σε… πολυτελές καταφύγιο

Αποκαλυπτικοί διάλογοι διάσημου τραγουδιστή με το κύκλωμα ναρκωτικών που είχε πρωταγωνιστή ποδοσφαιριστή

Γαλλία: Η Κιμ Καρντάσιαν θα καταθέσει στη δίκη στο Παρίσι για τη ληστεία σε βάρος της το 2016

Η αναδίπλωση του Τραμπ στο θέμα των δασμών εκτόξευσε τη Wall Street – Άλμα 312 μονάδων για τον Dow Jones

00:00 / 00:00

Ανθρώπινα δόντια αναπτύχθηκαν σε εργαστήριο για πρώτη φορά από ερευνητές!

Ερευνητές στο King's College του Λονδίνου λένε ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει τους ασθενείς να ξαναβγάλουν χαμένα δόντια στο μέλλον.Επιστήμονες ανέπτυξαν με...

“Δεύτερη πνοή”: Το μυστηριώδες κύμα ενέργειας που μας ξυπνάει λίγο πριν τον ύπνο

Το δεύτερο κύμα ενέργειας είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που σχετίζεται με τους κιρκάδιους ρυθμούς του ανθρώπινου σώματος. Παρά την κούραση της ημέρας, πολλοί άνθρωποι...

Όταν 3 εκατομμύρια άνθρωποι χάθηκαν μυστηριωδώς μέσα σε μόλις 40 χρόνια

Οι Ταΐνο ήταν μια φιλειρηνική φυλή από τη Νότια Αμερική που εγκαταστάθηκε στα νησιά της Καραϊβικής γύρω στο 400 π.Χ. Ο πολιτισμός τους ήταν...

Τι είναι το «Μάτι του Ώρου» και γιατί βρίσκεται σε τόσες πολλές αρχαίες αιγυπτιακές ταφές;

Το Μάτι του Ώρου βρίσκεται συχνά σε αρχαίες αιγυπτιακές ταφές, ιδιαίτερα σε φυλαχτά wedjatΤο «Μάτι του Ώρου», είναι μια απεικόνιση ενός μόνο ματιού που...

Τέλος οι μουχλιασμένες φράουλες: Επιστήμονες δημιούργησαν επίστρωση για να διατηρούν φρέσκα τα φρούτα

Νέα έρευνα από τη Βραζιλία θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύουμε τις φράουλεςΠλέον μπορούμε να απολαύσουμε ένα από τα...

20 αθάνατες φράσεις του Σωκράτη που θα φωτίσουν κάθε σου μέρα

Ο Σωκράτης, γιος του Σωφρονίσκου και της Φαιναρέτης, ξεκίνησε ως λιθοξόος αλλά στράφηκε στη φιλοσοφία, αναλύοντας θέματα κοινωνίας, πολιτικής και θρησκείας. Απέκτησε φήμη και...

Σοκαριστικό: Πώς πραγματοποιούνταν οι επεμβάσεις πριν ανακαλυφθεί η αναισθησία;

Πριν από την εποχή της σύγχρονης αναισθησίας, οι γιατροί χρησιμοποιούσαν ήδη διάφορες μεθόδους για την ανακούφιση του πόνου. Οι Αιγύπτιοι, οι αρχαίοι Έλληνες και...

Πύθων: Το θρυλικό τέρας που κυριαρχούσε στο Μαντείο των Δελφών

Ο Πύθων ήταν ένα μυθολογικό τέρας με σώμα φιδιού, γεννημένο από τη Γαία μετά τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα, ο οποίος φύλαγε το Μαντείο των...

Ιάπωνες δημιούργησαν το πρώτο κρυστάλλινο βιολί που ηχεί σαν αυθεντικό και κατέκτησαν το...

Ιάπωνες τεχνίτες δημιούργησαν ένα μοναδικό γυάλινο βιολί με πλήρη λειτουργικότητα, το οποίο διατηρεί το κλασικό σχήμα και τα βασικά χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού βιολιού, όπως...

«Εξωγήινα» πλάσματα «πέτρωσαν» στρατιώτες σύμφωνα με έγγραφο της CIA

Αποχαρακτηρισμένο αρχείο της CIA από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου αναφέρει ένα περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ Σοβιετικών στρατιωτών και ενός UFO στην Ουκρανία. Σύμφωνα με...

Δημήτριος Λούνδρας: O Έλληνας Ολυμπιονίκης με το ρεκόρ που δεν πρόκειται να καταρριφθεί!

Έχετε αναρωτηθεί, αν υπάρχει όριο ηλικίας για να συμμετάσχει κανείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Όσο και να σας φαίνεται παράξενο η απάντηση είναι: όχι. Οι...

Μέγα Σπήλαιο: Μυστικά και θησαυροί της αρχαιότερης Μονής της Ελλάδας

Σκαρφαλωμένη σε μια απόκρημνη πλαγιά, η Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου αποτελεί ένα μνημείο πνευματικότητας και ιστορίας. Ιδρυμένη το 362 μ.Χ. από τους Θεσσαλονικείς μοναχούς...

Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από την Κόκκινη Πύλη στο Κάστρο της Ρόδου (φωτό)

Το Κάστρο της Ρόδου αποτελεί ένα μοναδικό ιστορικό μνημείο με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, το οποίο έχει σφραγιστεί από διαφορετικούς πολιτισμούς και κατακτητές, όπως τους...

Αποκαλύφθηκε το αρχαιότερο πανεπιστήμιο στον κόσμο – Πόσους αιώνες μετρά

Το Πανεπιστήμιο al-Qarawiyyin στη Φεζ του Μαρόκο είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο σε λειτουργία παγκοσμίως, ιδρυθέν το 859 μ.Χ. από τη Fatima al-Fihri. Ξεκίνησε ως...

Η αμερικανική πόλη που βαφτίστηκε από τον ήρωα Δημήτριο Υψηλάντη

Το Υψηλάντι είναι πόλη στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, που ιδρύθηκε το 1823 στην όχθη του ποταμού Χιούρον. Αρχικά ονομαζόταν Woodruff's Grove και αργότερα μετονομάστηκε...

Ελληνική μυθολογία: Το μυστικό πίσω από το όνομα της Ιταλίας

Σύμφωνα με τους αρχαίους ελληνικούς μύθους, οι Αρκάδες θεωρούνται οι πρώτοι εποικιστές της Ιταλίας και πρόγονοι των αρχαίων και σύγχρονων Ιταλών. Το όνομα της...

Αποκαλύπτεται η συγκλονιστική ιστορία πίσω από τη δημοφιλή φράση «Έγινε της Πόπης»

Το άρθρο αναφέρεται στο ναυάγιο του επιβατικού ατμόπλοιου «Πόπη» τη νύχτα της 27ης Νοεμβρίου 1934, ένα τραγικό γεγονός στην ελληνική ακτοπλοΐα του μεσοπολέμου. Το...

Ταφίοι: Το μυστηριώδες έθνος – Βασίλευαν στα Επτάνησα και κατέκτησαν την Ιταλία

Οι Ταφίοι ή Τηλεβόες ήταν ένας αρχαίος ελληνικός λαός που αναφέρεται στην ελληνική μυθολογία, με κύρια ενασχόληση το θαλάσσιο εμπόριο και την κωπηλασία. Σύμφωνα...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέμος Αναστασιάδης: Αποκαλύψεις για την χήρα του, Βασιλική, 6 χρόνια μετά την απώλειά του

Η Βασιλική Παναγιωτοπούλου πραγματοποίησε μια νυχτερινή έξοδο στον Λυκαβηττό,...

Δημήτρης Αλεξάνδρου: «Μια γυναίκα αγάπησα και με πρόδωσε»

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, μετά τον χωρισμό του από την...

Άριελ Κωνσταντινίδη: Αποκαλύπτει επιτέλους την αλήθεια για το μωρό και τον Κώστα Κιμούλη

Η Άριελ Κωνσταντινίδη πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε πως...

Σφακιανάκης: Ραγίζει καρδιές ο ανιψιός του – «Θέλω όταν σβήσει το καντηλάκι του να...

Ο Νότης Σφακιανάκης φημολογείται ότι την επόμενη σεζόν πρόκειται να...

// ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ