Η Joli Moli, μια χρήστης του TikTok, παρουσίασε μια θεωρητική προσέγγιση σχετικά με την ανθρώπινη ύπαρξη, υποστηρίζοντας ότι δεν πεθαίνουμε πραγματικά, αλλά η συνείδησή μας μεταφέρεται σε εναλλακτικές πραγματικότητες όταν αντιμετωπίζουμε θανάσιμους κινδύνους.
Βασιζόμενη στη θεωρία της “κβαντικής αθανασίας”, η Μόλι υποστηρίζει ότι σε περιπτώσεις καταστροφικών γεγονότων, όπως η πτώση αστεροειδούς, οι άνθρωποι απλώς ξυπνούν σε παράλληλο σύμπαν χωρίς αναμνήσεις του προηγούμενου κόσμου, με μοναδική ένδειξη τα “φαινόμενα Μαντέλα”.
Πιο αναλυτικά:
Η Joli Moli, που εμφανίζεται ως @joli.artist στο tiktok, τρόμαξε τους ακολούθους της με ένα βίντεο που δημοσίευσε το οποίο ισχυρίζεται ότι μπορεί να μην πεθαίνουμε ποτέ πραγματικά, αλλά αντίθετα, η συνείδησή μας πηγαίνει σε μια εναλλακτική πραγματικότητα.
Σε αυτήν την εναλλακτική πραγματικότητα, υπάρχουμε χωρίς τις αναμνήσεις του κόσμου που ζούσαμε πριν, εκτός από κάποιες λεπτομέρειες που δεν “κολλάνε”.
Η Μόλι σημείωσε ότι εάν η θεωρία της “κβαντικής αθανασίας” – η οποία υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν ποτέ πραγματικά – είναι ακριβής, τότε η ανθρωπότητα μπορεί να είχε φτάσει στο τέλος πολλές φορές από αποκαλυπτικά γεγονότα παρόμοια με τους αστεροειδείς που «εξόντωσαν τους δεινόσαυρους» πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.
Ουσιαστικά δεν θα είχαμε καμία ανάμνηση γιατί η συνείδησή μας δεν θα το άντεχε και θα ξυπνούσαμε σε έναν παράλληλο κόσμο όπου αυτό δεν έχει συμβεί.
«Αν η θεωρία της κβαντικής αθανασίας είναι σωστή, απλώς πρόκειται να ξυπνήσετε σε ένα παράλληλο σύμπαν χωρίς να θυμάστε το γεγονός ότι μόλις επιζήσατε από ένα αποκαλυπτικό γεγονός», είπε ηΜόλι στο βίντεο.
Επίσης διευκρίνισε ότι το μόνο πιθανό στοιχείο ότι μπορεί να υπάρχει ένας παράλληλος κόσμος θα ήταν μέσω των «νέων επιπτώσεων Μαντέλα», ένα φαινόμενο όπου οι άνθρωποι θυμούνται τα μεγάλα γεγονότα διαφορετικά από το πώς εξελίχθηκε η ιστορία.
Οι άνθρωποι στα σχόλια βρήκαν αυτή τη συζήτηση αρκετά τρομακτική και ανησυχητική, καθώς μπορεί να κλίνει προς την κατανόηση ότι «δεν μπορούμε να ξεφύγουμε».
«Η σκέψη ότι δεν θα μπορέσω ποτέ να πεθάνω είναι εξαιρετικά καταθλιπτική και μου προκαλεί πονοκέφαλο», έγραψε κάποιος.
Ένας τρίτος σχολιαστής έγραψε ότι τον «τρέλανε» με αυτήν την ιδέα.
«Εντάξει, στην πραγματικότητα έχω φρικάρει αυτή τη στιγμή, είσαι σαν να βγάζεις απόκοσμο νόημα», είπαν.
Άλλοι στα σχόλια είδαν τα θετικά της αιώνιας ζωής, με έναν να λέει ότι τους φέρνει μεγάλη παρηγοριά επειδή έχασαν ανθρώπους σε «τραγικούς θανάτους».
Και από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι μοιράστηκαν επίσης εμπειρίες «ονείρων» που είχαν για το «τέλος του κόσμου», κάτι που τους έκανε να πιστέψουν σε αυτή τη θεωρία ακόμη περισσότερο.
Το φαινόμενο Μαντέλα πήρε το όνομά του από τον Νέλσον Μαντέλα , τον πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής και ακτιβιστή για τα πολιτικά δικαιώματα κατά τη διάρκεια του Απαρτχάιντ.
Μετά τον θάνατό του το 2013, πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι είχε πεθάνει στη φυλακή τη δεκαετία του 1980 και μάλιστα είχαν «καθαρές» αναμνήσεις από την κηδεία του στις ειδήσεις.
@joli.artist #mandelaeffect #apocalypse #atworldsend #quantumphysics #quantumimmortality #ChimeHasYourBack #manyworlds