Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο διάσημος επιστήμονας που γεννήθηκε στη Γερμανία, είχε ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες, επηρεασμένες από την κουλτούρα του.
Κάθε πρωί απολάμβανε ένα πλούσιο πρωινό, το οποίο περιλάμβανε τουλάχιστον δύο τηγανητά αυγά με μανιτάρια, καθώς και άλλες γεύσεις όπως μακαρόνια και κέικ πορτοκαλιού.
Αν και λάτρευε τις φράουλες και τα λιπαρά τρόφιμα, στο τέλος της ζωής του έγινε χορτοφάγος, αποκαλύπτοντας μια ενδιαφέρουσα πτυχή της διατροφής του.
Πιο αναλυτικά
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν γεννήθηκε στη Γερμανία και αυτό επηρέασε αρκετά τις διατροφικές του συνήθειες καθώς όπως αποκαλύφθηκε έτρωγε ένα πλούσιο πρωινό κάθε πρωί.
Ενδεχομένως να έχετε φάει αυτό που λέμε γερμανικό πρωινό – δηλαδή μια γερή δόση από λίπος – αυγά, πατάτες, κρέπες, μπέικον και λουκάνικα.
Κάπως έτσι και ο Αϊνστάιν, μόνο που λόγω και της Εβραϊκής του καταγωγής το έκανε λίγο πιο light.
Η οικονόμος του, Χέρτα Γουίνσλοου, είπε λοιπόν ότι για πρωινό έτρωγε τουλάχιστον δύο τηγανητά αυγά με μανιτάρια σχεδόν κάθε πρωί.
Αγαπούσε τα μανιτάρια, τα μακαρόνια και τα φετουτσίνια.
Το αγαπημένο του φρούτο ήταν οι φράουλες και το αγαπημένο του γλυκό ήταν το κέικ πορτοκαλιού. Ο ίδιος ωστόσο προς το τέλος της ζωής του έγινε χορτοφάγος.