Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Μια απίστευτη ιστορία! Τον απήγαγαν στα 6 του και βρέθηκε μετά από 73 χρόνια ζωντανός

  • Ο Albino απήχθη στα 6 του και βρέθηκε ζωντανός μετά από 73 χρόνια.
  • Η ανιψιά του εντόπισε τον θείο της στην Ανατολική Ακτή μετά από έρευνα.
  • Ο Albino είναι πατέρας, παππούς, συνταξιούχος πυροσβέστης και βετεράνος του Σώματος Πεζοναυτών.
  • Η οικογένειά του διατήρησε την ελπίδα ότι ήταν ζωντανός όλα αυτά τα χρόνια.
  • Η εύρεση του Albino ολοκληρώθηκε μέσω διαδικτυακού τεστ DNA και αναγνώρισης φωτογραφιών.
  • Η ιστορία του Albino ανοίγει νέες υποθέσεις αγνοουμένων και προσφέρει ελπίδα για ξανάνωση οικογενειών.

Τώρα, περισσότερες από επτά δεκαετίες αργότερα, ο Albino βρέθηκε χάρη στη βοήθεια ενός διαδικτυακού τεστ καταγωγής, παλιών φωτογραφιών και αποκομμάτων από εφημερίδες.

Η ομάδα ειδήσεων Bay Area ανέφερε την Παρασκευή ότι η ανιψιά της Αλμπίνο στο Όκλαντ – με τη βοήθεια της αστυνομίας, του FBI και του Υπουργείου Δικαιοσύνης – εντόπισε τον θείο της που ζούσε στην Ανατολική Ακτή.

Ο Αλμπίνο, πατέρας και παππούς, είναι συνταξιούχος πυροσβέστης και βετεράνος του Σώματος Πεζοναυτών που υπηρέτησε στο Βιετνάμ, σύμφωνα με την ανιψιά του, την 63χρονη Alida Alequin, η οποία βρήκε τον Αλμπίνο και τον επανένωσε με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια τον Ιούνιο.

Στις 21 Φεβρουαρίου 1951, μια γυναίκα παρέσυρε τον 6χρονο Αλμπίνο από το πάρκο του Δυτικού Όκλαντ όπου έπαιζε με τον μεγαλύτερο αδερφό του και υποσχέθηκε στο αγόρι που γεννήθηκε στο Πουέρτο Ρίκο στα Ισπανικά ότι θα του αγόραζε καραμέλα.

Αντίθετα, η γυναίκα απήγαγε το παιδί, μεταφέροντάς το στην Ανατολική Ακτή όπου κατέληξε με ένα ζευγάρι που το μεγάλωσε σαν να ήταν δικός τους γιος, ανέφερε η ομάδα ειδήσεων. Αξιωματούχοι και μέλη της οικογένειας δεν είπαν πού ζει στην ανατολική ακτή.

Για περισσότερα από 70 χρόνια ο Αλμπίνο παρέμενε αγνοούμενος, αλλά ήταν πάντα στις καρδιές της οικογένειάς του και η φωτογραφία του κρεμόταν στα σπίτια των συγγενών του, είπε η ανιψιά του. Η μητέρα του πέθανε το 2005 αλλά ποτέ δεν έχασε την ελπίδα ότι ο γιος της ήταν ζωντανός.

Η αστυνομία του Όκλαντ αναγνώρισε ότι οι προσπάθειες της Alequin «έπαιξαν αναπόσπαστο ρόλο στην εύρεση του θείου της» και ότι «το αποτέλεσμα αυτής της ιστορίας είναι αυτό για το οποίο προσπαθούμε».
Σε συνέντευξή της στο ειδησεογραφικό συγκρότημα, είπε ότι ο θείος της «με αγκάλιασε και είπε: «Σε ευχαριστώ που με βρήκες» και μου έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο».

Άρθρα του Oakland Tribune της εποχής ανέφεραν ότι η αστυνομία, οι στρατιώτες από τοπική στρατιωτική βάση, το Λιμενικό Σώμα και άλλοι υπάλληλοι της πόλης συμμετείχαν σε μαζικές έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου. Ο κόλπος του Σαν Φρανσίσκο και άλλες πλωτές οδούς ερευνήθηκαν επίσης, σύμφωνα με τα άρθρα. Ο αδερφός του, Ρότζερ Αλμπίνο, ανακρίθηκε πολλές φορές από τους ερευνητές, αλλά στάθηκε στην ιστορία του για μια γυναίκα με μια μπαντάνα γύρω από το κεφάλι της που έπαιρνε τον αδερφό του.

Η πρώτη ιδέα ότι ο θείος της μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός ήρθε το 2020 όταν, «για πλάκα», είπε η Alequin, έκανε ένα διαδικτυακό τεστ DNA. Έδειξε ένα ταίριασμα 22 τοις εκατό με έναν άνδρα που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ο θείος της. Μια περαιτέρω έρευνα εκείνη τη στιγμή δεν έδωσε απαντήσεις ή απάντηση από αυτόν, είπε.

Στις αρχές του 2024, αυτή και οι κόρες της άρχισαν να ψάχνουν ξανά. Σε μια επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Όκλαντ, κοίταξε μικροφίλμ άρθρων Tribune – συμπεριλαμβανομένου ενός που είχε μια φωτογραφία του Luis και του Roger – που την έπεισε ότι ήταν στο σωστό δρόμο. Πήγε στην αστυνομία του Όκλαντ την ίδια μέρα.

Οι ερευνητές συμφώνησαν τελικά ότι ο νέος οδηγός ήταν σημαντικός και άνοιξε μια νέα υπόθεση αγνοουμένων. Η αστυνομία του Όκλαντ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η υπόθεση των αγνοουμένων έχει κλείσει, αλλά η ίδια και το FBI θεωρούν την απαγωγή μια έρευνα που παραμένει ανοιχτή.

Ο Λουίς βρισκόταν στην ανατολική ακτή και παρείχε δείγμα DNA, όπως και η αδερφή του, η μαμά του Αλεκίν.

Στις 20 Ιουνίου, οι ερευνητές πήγαν στο σπίτι της μητέρας της, είπε ο Alequin, και είπαν και στους δύο ότι ο θείος της είχε βρεθεί.

«Δεν αρχίσαμε να κλαίμε παρά μόνο αφού έφυγαν οι ανακριτές», είπε ο Alequin. «Έπιασα τα χέρια της μαμάς μου και είπα: «Τον βρήκαμε». Ήμουν ενθουσιασμένη”.

Στις 24 Ιουνίου, με τη βοήθεια του FBI, ο Luis ήρθε στο Όκλαντ με μέλη της οικογένειάς του και συναντήθηκε με την Alequin, τη μητέρα της και άλλους συγγενείς. Την επόμενη μέρα η Alequin οδήγησε τη μητέρα της και τον θείο της στο σπίτι του Roger στην κομητεία Stanislaus της Καλιφόρνια.

«Έπιασαν ο ένας τον άλλον και έκαναν μια πολύ σφιχτή, μεγάλη αγκαλιά. Κάθισαν και μίλησαν», είπε, συζητώντας για την ημέρα της απαγωγής, τη στρατιωτική τους θητεία και άλλα.

Ο Λουίς επέστρεψε στην Ανατολική Ακτή αλλά επέστρεψε ξανά τον Ιούλιο για μια επίσκεψη τριών εβδομάδων. Ήταν η τελευταία φορά που είδε τον Ρότζερ, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο.

Η Alequin είπε ότι ο θείος της δεν ήθελε να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.

«Ήμουν πάντα αποφασισμένος να τον βρω και ποιος ξέρει, με την ιστορία μου εκεί έξω, θα μπορούσε να βοηθήσει και άλλες οικογένειες να περάσουν το ίδιο», είπε ο Alequin. «Θα έλεγα, μην τα παρατάς».

photo: pixabay

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tο ΔΕΔΟΜΕΝΟ δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ΔΕΔΟΜΕΝΟ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Άννα Βίσση: Θα τραγουδήσω 5 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο και είναι sold out – Είναι κάτι απίστευτο

Η Άννα Βίσση θα τραγουδήσει στο Καλλιμάρμαρο στις 5...

Η ιδιοτροπία στο φαγητό μπορεί να οφείλεται στα γονίδια, υποστηρίζει νέα μελέτη

Η ιδιοτροπία στο φαγητό μπορεί να οφείλεται στα γονίδια,...

Αυλωνίτης στο ertsports.gr: «Πλατεία, Νέα Σμύρνη, γήπεδο και οικογένεια…» (video)

Ο Τάσος Αυλωνίτης έχει περάσει από διάφορες ομάδες στο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έλυσαν το μυστήριο των «εξωγήινων» θορύβων από το βαθύτερο μέρος του Ειρηνικού Ωκεανού – Βίντεο

Οι ασυνήθιστοι ήχοι από την Τάφρο των Μαριανών προκάλεσαν φόβους για εισβολή εξωγήινων το 2014.Οι ήχοι, ονομαζόμενοι "biotwangs", διαρκούσαν 2,5-3,5 δευτερόλεπτα και η πηγή...

Ανακαλύφθηκε δεύτερο άγαλμα στην αρχαία ελληνική πόλη Ηράκλεια Σιντική που μπερδεύει τους αρχαιολόγους

Ανακαλύφθηκε δεύτερο άγαλμα στην αρχαία ελληνική πόλη Ηράκλεια Σιντική που μπερδεύει τους αρχαιολόγουςΤο άγαλμα πιστεύεται ότι είναι του θεού Ερμή και είναι μαρμάρινο και...

Τί είναι το chroming; Η νέα μόδα στο Tiktok που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο

Η τάση "chroming" στο TikTok έχει προκαλέσει θάνατο σε νέους χρήστες.Η πράξη αυτή περιλαμβάνει την εισπνοή τοξικών ουσιών από διάφορες πηγές.Οι κίνδυνοι του chroming...

Σανγκάη: Μια διαφορετική έκθεση αφιερωμένη στις γάτες φιλοξενεί το σπάνιο άγαλμα της Μπαστέτ vid

Έκθεση στο αρχαιολογικό μουσείο της Σαγκάης με θέμα τις γάτεςΚύριο έκθεμα: άγαλμα της Μπαστέτ, αιγυπτιακής θεότηταςΣυμμετοχή 2.000 ανθρώπων και 200 γατών στην έκθεσηΕλέγχος γάτων...

Ένα αρχαίο καταφύγιο Βίκινγκ για ταξιδιώτες αποκαλύφθηκε στη Νορβηγία

Η έρευνα αναφέρεται σε ένα αρχαίο καταφύγιο Βίκινγκ στη ΝορβηγίαΤο καταφύγιο ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφής στο HolmetjønnΣτο καταφύγιο ανακαλύφθηκαν υπολείμματα φαγητού, εργαλεία που...

Lost Lake – Η χαμένη λίμνη του Όρεγκον που… εξαφανίζεται μέσα από μια παράξενη τρύπα – Βίντεο

Η Lost Lake στο Όρεγκον εξαφανίζεται κάθε καλοκαίρι λόγω δύο τρυπών αποχέτευσης.Οι τρύπες σχηματίστηκαν πριν 12.000 χρόνια λόγω ηφαιστειακής δραστηριότητας.Το νερό της λίμνης πιθανότατα...

Οικογένεια που επέζησε έξι εβδομάδες στη θάλασσα αποκάλυψε την ανατριχιαστική συμφωνία που έκαναν

Οικογένεια που πούλησε τη φάρμα της για να ταξιδέψει με ένα σκάφος σε όλο τον κόσμο το 1971Το σκάφος Lucette ήταν το σπίτι τους...

Το μυστήριο με τα φέρετρα κάτω από την Παναγία των Παρισίων – Τί αποκαλύφθηκε

Το 2022 βρέθηκαν δύο φέρετρα με επένδυση από μόλυβδο κάτω από την Παναγία των Παρισίων.Τα φέρετρα ανήκαν στον ιερέα Antoine de la Porte και...

Πατέρας της χρονιάς! Μέχρι και οι δικαστές έμειναν άφωνοι με αυτό που έκανε

34χρονος κατηγορεί τον 14χρονο γιο του και τον 17χρονο καλύτερο φίλο του για ληστείεςΟ 34χρονος άρνηστηκε την ευθύνη, αλλά αργότερα αναγνώρισε την ενοχή τουΟ...

Άνοιξε η γη και τον κατάπιε στην κυριολεξία! Τρομακτικό ΒΙΝΤΕΟ

Τρύπα στο οδόστρωμα στο Νέο Δελχί ρουφάει ένα ολόκληρο φορτηγόΟι κάτοικοι ανησυχούν για την ασφάλειά τουςΟι αρχές ερευνούν τα αίτια της κατάρρευσηςΈνα άτομο προειδοποιεί...