- Στις 27 Οκτωβρίου, το Longyearbyen της Νορβηγίας εισέρχεται σε περίοδο 132 ημερών χωρίς ανατολή του ηλίου, γνωστή ως η "Πολική Νύχτα".
- Το Longyearbyen λειτουργεί ως κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης στην Αρκτική, προσελκύοντας φοιτητές από όλο τον κόσμο στο Πανεπιστημιακό Κέντρο του Σβάλμπαρντ (UNIS).
- Η επιστροφή του ήλιου στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται με τον «Solfest», όπου οι κάτοικοι συγκεντρώνονται για να υποδεχτούν τις πρώτες αχτίδες ηλιακού φωτός, συμβολίζοντας ανθεκτικότητα και ελπίδα.
Στις 27 Οκτωβρίου, το τελευταίο ηλιοβασίλεμα παρατηρήθηκε στο Longyearbyen της Νορβηγίας. Οι κάτοικοι της πόλης των 2.400 κατοίκων δεν θα δουν ανατολή για άλλες 132 ημέρες.Πέρα από τον τουρισμό, το Longyearbyen έχει αναδειχθεί σε κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης στην Αρκτική. Το Πανεπιστημιακό Κέντρο στο Σβάλμπαρντ ( UNIS ) έχει καθιερωθεί ως κορυφαίο ίδρυμα, προσελκύοντας φοιτητές από όλο τον κόσμο να σπουδάσουν βιολογία, γεωλογία, γεωφυσική και τεχνολογία σε ένα από τα πιο ακραία περιβάλλοντα της Γης.
Στο Longyearbyen, η επιστροφή του ήλιου στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται με το «Solfest», όπου οι οικογένειες συγκεντρώνονται για να υποδεχθούν τις πρώτες αχτίδες ηλιακού φωτός που σέρνονται πάνω από τα βουνά. Οι κάτοικοι παρακολουθούν μαζί την ανατολή του ηλίου, γιορτάζοντας την επιστροφή του φωτός ως σύμβολο ανθεκτικότητας και νέων ξεκινημάτων. Η σκοτεινή εποχή έχει την ομορφιά της, αλλά η επανεμφάνιση του ήλιου είναι μια υπενθύμιση ισορροπίας και ελπίδας.
Sunless Realm ?
Longyearbyen in Norway’s Svalbard experiences an annual extraordinary natural phenomenon.
It undergoes a Polar Night for a couple of months, during which it experiences continuous twilight and darkness, with the sun never rising above the horizon.
📹: g_cooper pic.twitter.com/BANkbQwQln
— Visionaledge (@Visionaledge) March 2, 2024
photo: pixabay