Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Επισκέφθηκε την πόλη με τις περισσότερες αυτοκτονίες στον κόσμο – Γιατί υπάρχει αυτό το φαινόμενο(vid)

  • Η Γροιλανδία έχει το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών στον κόσμο, με ποσοστό 100 ανά 100.000 κατοίκους.
  • Οι νέοι άνδρες στη Γροιλανδία είναι πιο επιρρεπείς σε αυτοκτονίες, με τις νεαρές γυναίκες να αναφέρουν προσπάθειες αυτοκτονίας.
  • Ο κλιματικός παράγοντας δεν φαίνεται να επηρεάζει την αύξηση των αυτοκτονιών, με τα περισσότερα περιστατικά να συμβαίνουν το καλοκαίρι.
  • Οι επιστήμονες επισημαίνουν πιθανούς λόγους όπως η διαταραχή του ύπνου λόγω του καλοκαιρινού ηλίου και τα υψηλά ποσοστά αλκοολισμού και αιμομιξίας.
  • Οι ντόπιοι αντιμετωπίζουν τη θλίψη και την αυτοκτονία με διάφορους τρόπους, με τα περισσότερα θύματα να είναι έφηβοι και νέοι ενήλικες.
  • Ο Luke Korns ανέβασε συγκινητικά βίντεο από την επίσκεψή του στην πόλη Tasiilaq στην ανατολική Γροιλανδία.
  • Οι ντόπιοι είναι ευάλωτοι στην αυτοκτονία λόγω ποικίλων παραγόντων, όπως η κοινωνική απομόνωση και η έλλειψη πρόσβασης σε ψυχολογική υποστήριξη.
  • Οι παράγοντες που συντελούν στο υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών στη Γροιλανδία παραμένουν αντικείμενο έρευνας και συζητήσεων.

Ένα συγκλονιστικά συγκινητικό βίντεο ανέβηκε στο YouTube από τον Luke Korns, ο οποίος πέρασε χρόνο στην πόλη, μιλώντας στους ντόπιους και μαθαίνοντας για τον πολιτισμό τους.

Η μικρή περιοχή βρίσκεται στη Γροιλανδία , η οποία είναι η λιγότερο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο, αλλά με το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών.

Και υπάρχει μια πόλη με το όνομα Tasiilaq(Tασιλάκ) στην ανατολική Γροιλανδία που υποφέρει από τα υψηλότερα ποσοστά στη χώρα.

Θέλοντας να μάθει περισσότερα, ο Korns κατευθύνθηκε στην περιοχή και έμεινε με έναν φίλο, τον Vittus, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τασιλάκ.

Δείχνοντάς του γύρω, ο YouTuber παρατήρησε ότι μια σημαία έξω από το τοπικό νοσοκομείο ήταν μεσίστια, κάτι που ο Vittus εξήγησε ότι οφειλόταν σε μια αυτοκτονία που είχε συμβεί εκείνη την ημέρα.

Στη συνέχεια, ο Korns τον ρώτησε αν είχε φίλους που είχαν αυτοκτονήσει, στον οποίο ο Vittus απάντησε: «Ναι, πολλοί φίλοι και μία ξαδέρφη μου».

Παρακολουθώντας μαζί ένα πάρτι, ο Korns σχολίασε ότι «αλληλεπιδρώντας με όλους από ό,τι μπορούσα να δω, όλοι φαίνονται τόσο χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, δείχνουν τόσο χαμογελαστοί. Αυτό είναι καλό σε μια πόλη με πολλή θλίψη.

Οι θεατές συγκινήθηκαν από το βίντεο, πηγαίνοντας στην ενότητα σχολίων του YouTube για να μοιραστούν τις σκέψεις τους.

Ένας χρήστης συμπάσχει με τους ντόπιους της πόλης, γράφοντας: «Μεγάλωσα στην Αλάσκα, οι σκοτεινοί χειμώνες, το κρύο, δημιουργούν αδράνεια, δεν έχουν τίποτα να κάνουν και πολλοί στρέφονται στο ποτό και από εκεί ξεφεύγουν. Νομίζω ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν ζήσει σε τέτοιου είδους μέρη δυσκολεύονται να καταλάβουν πόση επίδραση μπορεί να έχει το συνεχές σκοτάδι».

Ένας άλλος είπε: «Υπάρχει μια τόσο θλιβερή ενέργεια που προέρχεται από ολόκληρη την πόλη, μπορείτε να πείτε πώς είναι ένας συνεχής κύκλος, καθώς ο πληθυσμός είναι τόσο μικρός, πιθανώς κάθε άτομο που κατοικεί γνωρίζει τουλάχιστον ένα άτομο που έχει αυτοκτονήσει».

Και ένας τρίτος πρόσθεσε: «Μερικές φορές δεν είναι να τους δίνεις καλές συμβουλές, είναι να είσαι ανοιχτός στο να ακούς».

Η Γροιλανδία είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών στον κόσμο. Το ποσοστό εδώ είναι 24 φορές παραπάνω από αυτό που παρατηρείται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακόμη και η Ιαπωνία —ένα έθνος με καλά τεκμηριωμένη επιδημία αυτοκτονιών —έχει ετήσιο ποσοστό μόνο περίπου 51 ατόμων ανά 100.000 κατοίκους. Στη Γροιλανδία είναι 100 ανά 100.000.

Η πλειοψηφία των Γροιλανδών που αυτοκτονούν είναι έφηβοι και νεαροί ενήλικες. (Στις περισσότερες άλλες χώρες, οι ηλικιωμένοι κυριαρχούν στις στατιστικές αυτοκτονιών.) Οι νέοι άνδρες εδώ είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε αυτοκτονίες και ευθύνονται για περισσότερες από τις μισές αυτοκτονίες. Σε μια έρευνα του 2008, μία στις τέσσερις νεαρές γυναίκες στη Γροιλανδία παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Πράγματι, για το πρώτο μισό του 20ου αιώνα , οι Γροιλανδοί ζούσαν όπως ζούσαν τα προηγούμενα 4.000 χρόνια: κυνηγούσαν και ψάρευαν, συγκεντρωμένοι σε μικρά, απομακρυσμένα χωριά που αγκαλιάζουν τη βραχώδη ακτογραμμή. Υπήρχαν επίσης ένα ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των χαμηλότερων στον κόσμο. Μια ανάλυση στη Δανία διαπίστωσε ότι από το 1900 έως το 1930, η Γροιλανδία είχε ετήσιο ποσοστό αυτοκτονιών μόλις 0,3 άτομα ανά 100.000. Και «μέχρι το 1960 υπήρχε ακόμη η περιστασιακή χρονιά που δεν καταγράφηκαν καταγεγραμμένες αυτοκτονίες από Γροιλανδούς», αναφέρει ο Τζακ Χικς, ένας Καναδός ειδικός στις αυτοκτονίες στην αρκτική περιοχή .

Σε αυτές τις πόλεις, ο χειμώνας έρχεται γρήγορα, και στα βόρεια της Γροιλανδίας, το χιόνι του χειμώνα αρχίζει να πέφτει νωρίς. Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι ο σκληρός, σκοτεινός χειμώνας θα έκανε τα ποσοστά αυτοκτονιών να κορυφωθούν, αλλά στην πραγματικότητα οι περισσότεροι άνθρωποι αυτοκτονούν το καλοκαίρι, σύμφωνα με μια τριάδα Σκανδιναβών και Αμερικανών επιστημόνων που ανέλυσαν τα δεδομένα θνησιμότητας της Γροιλανδίας από το 1968 έως το 2002.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι ο σύντομος και λαμπερός καλοκαιρινός ήλιος διαταράσσει τους κύκλους του χειμερινού ύπνου, αλλάζει τα επίπεδα σεροτονίνης και αναγκάζει ορισμένους Γροιλανδούς να “σπάσουν” ψυχολογικά, ειδικά εκείνους στον μακρινό βορρά, όπου ο ήλιος παραμένει πάνω από τον ορίζοντα για εβδομάδες.

Άλλοι κατηγορούν τη φτώχεια της χώρας και τα υψηλά ποσοστά αλκοολισμού και αιμομιξίας, αλλά είναι μόνο εικασίες.

ΕΔΩ είναι το ΒΙΝΤΕΟ από την πρώτη επίσκεψη

Σε δεύτερο ΒΙΝΤΕΟ επισκέφθηκε ξανά το μέρος και βρήκε τον φίλο του που είχαν κάνει μαζί συνέντευξη

photo: pixabay

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tο ΔΕΔΟΜΕΝΟ δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το ΔΕΔΟΜΕΝΟ ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

Δημοφιλή

Ενίσχυση με Αϊζάια Τέιλορ για την Dubai BC

Η Dubai BC προσθέτει τον Αϊζάια Τέιλορ στο ρόστερ...

Ισραήλ: Μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν περίπου 1.000 εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν θέσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο...

Επίθεση Μπαχτσελί κατά Δένδια: Λαχταρά τον βυθό της θάλασσας, όπως οι παππούδες του

Ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης εξαπέλυσε λεκτική επίθεση...

«Αθήνα 20 χρόνια μετά»: Η μεγάλη γιορτή του ελληνικού αθλητισμού στο Καλλιμάρμαρο (ΦΩΤΟρεπορτάζ)

Η βραδιά στο Παναθηναϊκό Στάδιο γιόρτασε την ιστορική χρονιά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το εντυπωσιακό αιγυπτιακό χρυσό δαχτυλίδι με τη γάτα – σύμβολο της θεάς Μπαστέτ

Το εντυπωσιακό αιγυπτιακό χρυσό δαχτυλίδι με τη γάτα ανήκε στην Τρίτη Ενδιάμεση ΠερίοδοΟι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν μεγάλη εκτίμηση για τις γάτες και τις ντύναν...

Παλλάντιον: Η θρυλική ελληνική πόλη που οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι υπήρχε εκεί όπου ιδρύθηκε αργότερα η Ρώμη

Ο θρύλος του Παλλάντιου αναφέρεται σε πολλά έργα της κλασικής λογοτεχνίας, με την Αινειάδα του Βιργίλιου να είναι το πιο γνωστό.Η πόλη Παλλάντιο ιδρύθηκε...

Το «πιο επικίνδυνο» φυτό του κόσμου μπορεί να προκαλέσει πόνο που διαρκεί μήνες με ένα μόνο άγγιγμα!

Το φυτό Dendrocnide moroides, γνωστό ως "Deadly Stinger", μπορεί να προκαλέσει πόνο που διαρκεί μήνες με ένα άγγιγμα.Οι τρίχες του φυτού λειτουργούν ως υποδερμικές...

Αρουραίοι… ταξιτζήδες; Δείτε το βίντεο!

Αρουραίοι μπορούν να μάθουν πώς να οδηγούν και να καθοδηγούν μικρά αυτοκίνητα.Το συγκεκριμένο βίντεο παρουσιάζει τη διαδικασία αυτή.Η πληροφορία προέρχεται από τους λογαριασμούς The...

Ο «κομήτης του αιώνα» που βρισκόταν σε τροχιά εδώ και 80.000 χρόνια θα είναι ορατός από τη Γη σε λίγες μέρες

Ο κομήτης C/2023 A3 (Tsuchinshan–ATLAS) θα είναι ορατός στο βόρειο ημισφαίριο σε λίγες μέρες.Ο κομήτης προκάλεσε ενθουσιασμό από το 2022 και αναμένεται να είναι...

Φίδι εισβάλλει σε αποικία μυρμηγκιών και ιδού τί παθαίνει! Απίστευτο βίντεο

Ένα φίδι εισβάλλει σε αποικία μυρμηγκιών και αντιμετωπίζει τις συνέπειες.Το βίντεο δείχνει το φίδι να καταστρέφεται από τα μυρμήγκια.Το μήνυμα της φώτο είναι ότι...

Ανακαλύφθηκε στην Σμύρνη… αρχαίο Eyeliner 8.200 ετών!

Οι ανασκαφές στον τύμβο Yesilova στη Σμύρνη ανακάλυψαν αρχαίο eyeliner 8.200 ετών.Το eyeliner ήταν κατασκευασμένο από κολ, που περιείχε οξείδιο μαγγανίου.Τα ευρήματα αποκαλύπτουν πληροφορίες...

Η πανοπλία της «αθανασίας» που φορούσαν οι Κινέζοι βασιλιάδες – Από τί ήταν φτιαγμένη

Η ταφική στολή από νεφρίτη φορούνταν από βασιλικά μέλη της δυναστείας Χαν της Κίνας.Τα κοστούμια κατασκευάζονταν από χιλιάδες κομμάτια νεφρίτη με χρυσή κλωστή.Προστατευαν τον...

Εκπληκτικό: Πρωτότυπα ζωντανά χρώματα επιγραφών αποκαλύφθηκαν στον ναό του αιγύπτιου “θεού” Ώρου

Ο Ναός του Εντφού είναι αιγυπτιακός ναός στην δυτική όχθη του Νείλου στην Άνω Αίγυπτο.Ανακαλύφθηκαν πρωτότυπα ζωντανά χρώματα επιγραφών και χρυσός στολισμός κατά τη...

«Ολόκληρο οικοσύστημα» απολιθωμάτων 8,7 εκατομμυρίων ετών βρέθηκε κάτω από γυμνάσιο του Λος Άντζελες

Ανακαλύφθηκαν δύο τοποθεσίες με απολιθώματα, συμπεριλαμβανομένων ενός σολομού με δόντια και ενός μεγαλόδοντα.Τα απολιθώματα περιλαμβάνουν οστά 8,7 εκατομμυρίων ετών και οστράκα 120.000 ετών.Οι ερευνητές...