- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε στρατιωτική επιχείρηση στη Δυτική Όχθη με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ ο αρχηγός των ΙDF, Χέρτζι Χαλεβί, θα υποβάλει την παραίτησή του στις 6 Μαρτίου.
- Οι τελευταίες επιθέσεις στη Δυτική Όχθη περιλαμβάνουν βομβαρδισμούς στην πόλη Τζενίν και επιθέσεις ισραηλινών δυνάμεων κατά παλαιστινιακών σπιτιών, προκαλώντας σοβαρά επεισόδια.
- Η παραίτηση του Χαλεβί σχετίζεται με πολιτικές προεκτάσεις και τις κατηγορίες για καθυστερημένη αντίδραση στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, ενώ παραμένει η υποστήριξή του στην κυβέρνηση Νετανιάχου.
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε στρατιωτική «αντιτρομοκρατική» όπως υποστηρίζει επιχείρηση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενώ ο Αρχηγός των ισραηλινών δυνάμεων θα υποβάλει την παραίτησή του στις 6 Μαρτίου.
Όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά πάντοτε για το Ισραήλ είτε αυτό είναι λωρίδα της Γάζας είτε είναι ο Λίβανος είτε είναι η Δυτική όχθη.
Μετά την συμφωνία με την Χαμάς εκείνο το οποίο καταγράφεται σήμερα και θεωρείται σημαντικό στο Ισραήλ είναι ότι φουντώνει και πάλι η Δυτική όχθη. Στόχος του Ισραήλ η πόλη της Τζενίν την οποία βομβάρδισαν ισραηλινά αεροσκάφη. Την Δυτική Όχθη σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ την κατατάσσει στον άξονα του Ιράν μαζί με τη Γάζα το Λίβανο τη Συρία και την Υεμένη.
Το τελευταίο 48ωρο στην Δυτική όχθη καταγράφονται επιθέσεις ισραηλινών οι οποίοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, πυρπολούν σπίτια και περιουσίες παλαιστινίων με αποτέλεσμα να ξεσπούν σοβαρά επεισόδια κατά τα οποία οι ισραηλινές δυνάμεις κάνουν χρήση είτε πληρώνω είτε χημικών.
Ο αρχηγός του στρατού το έχει επισημάνει στους επιτελείς του ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή μετά τη συμφωνία καθώς μέλη της Χαμάς δεν αποκλείεται να μετακινηθούν και στην Δυτική Όχθη.
Παραίτηση με προεκτάσεις
Ο Χέρτζι Χαλεβί υπέβαλε στον υπουργό άμυνας την παραίτηση του. Σίγουρα όπως λέγεται υπάρχουν πολιτικές προεκτάσεις για την συγκεκριμένη πράξη, που ώθησε τον αρχηγό του στρατού να απομακρυνθεί οικειοθελώς από την θέση του
Ο σημερινός αρχηγός φέρεται να μην είχε τις καλύτερες των σχέσεων με τον έως πρότινος υπουργό εσωτερικής ασφάλειας καθώς ο δεύτερος τον θεωρούσε υπεύθυνο για καθυστερημένη αντίδραση την 7η Οκτωβρίου, ενώ ο Χαλεβί είχε αφήσει να εννοηθεί ότι τότε αλλά και στη συνέχεια υπήρχαν και πολιτικές ευθύνες για την διαχείριση των γεγονότων.
Ταυτόχρονα, για να λάβει την στήριξη του ακροδεξιού εταίρου του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, φέρεται να είχε υποσχεθεί «το κεφάλι» του Χαλεβί. Άλλωστε ο υπουργός μπορεί να παραιτήθηκε αλλά δεν απέσυρε και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Νετανιάχου και στα όσα πράττει.