- Η 54χρονη Gina Stewart, γνωστή ως η "πιο σέξι γιαγιά του κόσμου", αποδίδει τη νεανική της εμφάνιση στη διατροφή της, με έμφαση στα πορτοκάλια, τα οποία θεωρεί βασικά για την υγεία και την αντιγήρανση.
- Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου, διατηρώντας την ελαστικότητα του δέρματος και προσφέροντας αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από τις βλαβερές ακτίνες UV.
- Η Gina προτείνει διάφορους τρόπους ενσωμάτωσης των πορτοκαλιών στη διατροφή, όπως χυμό πορτοκαλιού, κομμάτια σε πλιγούρι βρώμης και σνακ με φέτες πορτοκαλιού, τονίζοντας τη σημασία των υγιεινών διατροφικών επιλογών.
Μια παθιασμένη με το fitness γυναίκα 54 ετών δηλώνει ότι τρώει ένα τρόφιμο-θαύμα για την υγεία και την αντιγήρανση και εξηγεί γιατί είναι το κλειδί για τη νεανική εμφάνισή της.
Μια γυναίκα που φημίζεται ως η «πιο σέξι γιαγιά του κόσμου» εξήγησε ότι καταπολεμά τα ενοχλητικά σημάδια της γήρανσης χάρη σε ένα πράγμα. Η 54χρονη Gina Stewart περιγράφει ότι συχνά οι άνθρωποι εκπλήσσονται με την ηλικία της και πιστεύει ότι τα πορτοκάλια παίζουν ζωτικό ρόλο στη νεανική της εμφάνιση και αισθητική.
Πορτοκάλι: Διατροφική αξία, οφέλη και παρενέργειες – Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε
Το μοντέλο του Playboy, που έχει τρία εγγόνια, είναι πεπεισμένο ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να καθυστερήσει τις επιπτώσεις της γήρανσης και ότι απλές διατροφικές συμβουλές μπορεί να έχουν βαθιές επιπτώσεις.
Μιλώντας στη Mirror για τα «θαύματα κατά της γήρανσης», δήλωσε: «Στα 54 μου δεν μπορώ να παίζω. Είμαι ακόμα αρκετά νέα για να διατηρώ τη φόρμα μου και να δείχνω καλά και να προσέχω τον εαυτό μου και είμαι αρκετά μεγάλη για να ξέρω τι είναι καλύτερο για μένα».
«Οι καθημερινές μας διατροφικές επιλογές μπορούν να θεραπεύσουν και να αναστρέψουν τη γήρανση σε κάποιο βαθμό σε συνδυασμό με μέτρια άσκηση. Τα πορτοκάλια δεν είναι μόνο ένα νόστιμο και δροσιστικό φρούτο, αλλά και μια φυσική δύναμη για την προώθηση της υγείας και την καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης».
Πώς τα πορτοκάλια βοηθούν σε μια νεανική εμφάνιση, σύμφωνα με την 54 ετών γιαγιά
Η Gina, που κατάγεται από την Αυστραλία, δημοσίευσε μια λίστα με τρόπους που πιστεύει ότι τα πορτοκάλια αντιμετωπίζουν τη γήρανση, μεταξύ των οποίων το γεγονός ότι το φρούτο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και βασικό θρεπτικό συστατικό στην παραγωγή κολλαγόνου -μια πρωτεΐνη που μπορεί να διατηρήσει την ελαστικότητα του δέρματος. Διατίθεται επίσης στο εμπόριο ως συμπλήρωμα ικανό να μειώσει τις ορατές ρυτίδες.
View this post on Instagram
Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS), τα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια και ο χυμός πορτοκαλιού είναι καλές πηγές βιταμίνης C. Παίζουν ρόλο σε σημαντικές λειτουργίες όπως το ότι βοηθούν στην προστασία των κυττάρων και τα διατηρούν υγιή, καθώς και ότι διατηρούν υγιές το δέρμα, τα αιμοφόρα αγγεία, τα οστά και τους χόνδρους.
Πορτοκάλι κάρα κάρα: Το φρούτο από την Βενεζουέλα που ρίχνει την χοληστερόλη, βοηθάει στο αδυνάτισμα και ενισχύει ανοσοποιητικό
Η influencer δήλωσε επίσης ότι το φυσικό κιτρικό οξύ στα πορτοκάλια μπορεί να απολεπίσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ενώ παράλληλα εξαφανίζει τα μαύρα στίγματα και τις κηλίδες. Από την πλευρά του, το NHS εξηγεί ότι η βιταμίνη C που βρίσκεται στα πορτοκάλια μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση των πληγών.
Η Gina είπε επίσης ότι τα αντιοξειδωτικά στα πορτοκάλια προστατεύουν το δέρμα της από τις βλαβερές ακτίνες UV. Αυτό έχει προταθεί σε ορισμένες έρευνες, αλλά οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν πρέπει να υποκαθιστά το αντηλιακό.
Το μοντέλο εξήγησε ότι τα πορτοκάλια προάγουν την υγιή ροή του αίματος, καταπολεμούν τις φλεγμονές και διατηρούν τα μάτια νεανικά. Αυτό έχει υποστηριχθεί και από ειδικούς υγείας του Χάρβαρντ, οι οποίοι ανέφεραν τα πορτοκάλια ως μια καλή τροφή για τη μείωση του κινδύνου αρκετών χρόνιων ασθενειών λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων τους.
Ο Δρ. Frank Hu είπε: «Πολλές πειραματικές μελέτες έχουν δείξει ότι συστατικά τροφίμων ή ποτών μπορεί να έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα. Επιλέξτε τις σωστές αντιφλεγμονώδεις τροφές και ίσως μπορέσετε να μειώσετε τον κίνδυνο ασθένειας. Αντίθετα, αν διαλέγετε συνεχώς τις λάθος μπορεί να επιταχύνετε μια φλεγμονώδη νόσο».
Εκτός από τα πορτοκάλια, ανέφερε επίσης τις ντομάτες, το ελαιόλαδο και τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός ή ο τόνος ως καλές αντιφλεγμονώδεις τροφές.
View this post on Instagram
Πώς να ενσωματώσετε τα πορτοκάλια στην καθημερινή σας διατροφή, σύμφωνα με την influencer
«Ενσωματώνοντας τα πορτοκάλια στην καθημερινή σας διατροφή ή στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, μπορείτε να απολαύσετε αυτά τα ισχυρά αντιγηραντικά οφέλη, δίνοντας στο δέρμα σας τη λάμψη και στο σώμα σας τη ζωντάνια που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν. Μια απλή συνήθεια όπως το να τρως ένα πορτοκάλι καθημερινά θα μπορούσε να είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό σου», συμβούλεψε η Gina.
Όσον αφορά το πώς τα προσθέτει στην καθημερινή της διατροφή, εξήγησε πως ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού χωρίς πρόσθετα σάκχαρα προσφέρει μια καλή πρωινή ώθηση. Ενθάρρυνε επίσης την προσθήκη κομματιών πορτοκαλιού σε πλιγούρι βρώμης, γιαούρτια ή smoothies.
Η ίδια έχει πάντα μαζί της μια καθαρισμένη φέτα πορτοκαλιού ή μανταρινιού για ένα γρήγορο σνακ χαμηλών θερμίδων, ώστε να περιορίσει τη λαχτάρα και να την διατηρηθεί ενυδατωμένη.
Όσον αφορά τη συμπερίληψή του στα γεύματα, συνέστησε τη χρήση φρεσκοστυμμένου χυμού πορτοκαλιού σε μαρινάδες για κοτόπουλο, ψάρι ή τόφου ή ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα stir-fry λαχανικών. Για επιλογές γλυκού, πρότεινε πορτοκάλια βουτηγμένα σε μαύρη σοκολάτα και σπιτικό σορμπέ πορτοκαλιού με φρεσκοστυμμένο χυμό, μέλι και παγωμένο νερό.
Η Τζίνα, η οποία έγινε διάσημη το 2019 μετά τη συμμετοχή της σε διαγωνισμό μοντέλων Maxim, προσθέτει επίσης αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιού σε μείγματα τσαγιού και βοτάνων.
«Καθώς μεγαλώνουμε είναι απαραίτητο να κάνουμε υγιεινές επιλογές. Με την ενσωμάτωση των πορτοκαλιών στα γεύματα, τα σνακ και τα ποτά σας, μπορείτε να βελτιώσετε τη διατροφή σας με έναν απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο, παραμένοντας ζωντανή και γεμάτη ενέργεια», καταλήγει.
Ο χυμός πορτοκαλιού δεν είναι και τόσο υγιεινός – Ποιοι δεν πρέπει να πίνουν
Παρά τα οφέλη των πορτοκαλιών, το NHS προειδοποιεί ότι η υπερβολική ποσότητα βιταμίνης C στη διατροφή σας μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στο στομάχι, διάρροια και μετεωρισμό.