Ελπίδα για το Αλτσχάιμερ: Το αέριο που μπορεί να φέρει θεραπεία

Το ξένον αναδεικνύεται ως υποσχόμενη θεραπεία για το Αλτσχάιμερ, ενεργοποιώντας μηχανισμούς καθαρισμού στον εγκέφαλο και μειώνοντας τις βλάβες.
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας
  • Το ξένον, ένα αδρανές ευγενές αέριο, δείχνει υπόσχεση ως θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα μελέτη που διεξήχθη σε ποντίκια.
  • Η εισπνοή ξένου ενεργοποιεί τα μικρογλοία, επιτρέποντάς τους να απομακρύνουν αμυλοειδείς εναποθέσεις και να μειώσουν τη φλεγμονή, γεγονός που οδηγεί σε βελτίωση των εγκεφαλικών αλλαγών που σχετίζονται με την ασθένεια.
  • Οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους αναμένονται το 2025, ενδεχομένως ανοίγοντας ένα νέο δρόμο στη θεραπεία του Αλτσχάιμερ που στοχεύει στην ανοσοαπόκριση του εγκεφάλου.

Ένα ευγενές αέριο, το ξένον, γνωστό για την αδράνειά του, αναδεικνύεται σε πιθανή θεραπεία για την νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα μελέτη. Μήπως η λύση για αυτή τη νευροεκφυλιστική ασθένεια ήταν πάντα μπροστά στα μάτια μας;

Ενα ευγενές αέριο μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του Αλτσχάιμερ

Η νόσος Αλτσχάιμερ, η πιο κοινή αιτία άνοιας, είναι μια προοδευτική βιολογική διαδικασία που χαρακτηρίζεται από τη συσσώρευση αμυλοειδών πλακών και νευροϊνιδωδών δεσμών στον εγκέφαλο, όπως εξηγείται από την Mayo Clinic. Αυτή η συσσώρευση πρωτεϊνών οδηγεί στον θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων και στη συνακόλουθη συρρίκνωση του εγκεφάλου.

Η ασθένεια εκδηλώνεται αρχικά με συμπτώματα όπως το να ξεχνώνται πρόσφατα γεγονότα ή συζητήσεις, αλλά με την πάροδο του χρόνου, εξελίσσεται προκαλώντας σημαντική απώλεια μνήμης και επηρεάζει την ικανότητα του ατόμου να κάνει απλά και καθημερινά πράγματα. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για το Αλτσχάιμερ αλλά υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων ή να επιβραδύνουν τη γνωστική έκπτωση.

Αν και η ασθένεια τελικά εξελίσσεται σε ένα στάδιο όπου η απώλεια της εγκεφαλικής λειτουργίας μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές όπως η αφυδάτωση, η κακή διατροφή ή η λοίμωξη, οι οποίες μπορεί να είναι και θανατηφόρες, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι δεξιότητες που έχουν διατηρηθεί, όπως η ανάγνωση, η ακρόαση μουσικής ή η ενασχόληση με χειροτεχνίες, μπορεί να παραμείνουν ακόμη και όταν η ασθένεια προχωρά και να προσφέρουν μια σύνδεση με τις παλιές ικανότητες και μια πηγή άνεσης.

Το ξένον, ένα ευγενές αέριο μπορεί να γίνει θεραπεία για το Αλτσχάιμερ

Ένα αδρανές και μη αντιδραστικό αέριο μπορεί να μην φαίνεται ως ένας προφανής υποψήφιος για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ, ωστόσο μια νέα μελέτη σε ποντίκια υποδηλώνει ότι το ξένον μπορεί να είναι η ανακάλυψη που χρειαζόμαστε.

Το ξένον είναι ένα από τα έξι ευγενή αέρια. Το όνομά του προέρχεται από την ελληνική λέξη «ξένος». Στην ιατρική, έχει χρησιμοποιηθεί ως αναισθητικό από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 και, πιο πρόσφατα, για τη θεραπεία εγκεφαλικών τραυματισμών. Επίσης, δοκιμάζεται σε κλινικές δοκιμές για διάφορες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης και της διαταραχής πανικού.

Η νέα μελέτη για την αντιμετώπιση του Αλτσχάιμερ

Η νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και το Brigham and Women’s Hospital (το διδακτικό νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ) στις ΗΠΑ, έχει διερευνήσει τις δυνατότητες του ξένου για τη θεραπεία των εγκεφαλικών αλλαγών που σχετίζονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Αυτές οι αλλαγές, οι οποίες μπορούν να βρεθούν σε όλους τους εγκεφάλους ανθρώπων με άνοια, περιλαμβάνουν συσσωματώματα των πρωτεϊνών αμυλοειδούς και ταυ. Οι συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων, που ονομάζονται νευρικές συνάψεις, χάνονται επίσης στη νόσο του Αλτσχάιμερ και είναι αυτές οι συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων που μας επιτρέπουν να σκεφτόμαστε, να αισθανόμαστε, να κινούμαστε και να θυμόμαστε.

Ένα τελευταίο κοινό χαρακτηριστικό που βρίσκεται στους εγκεφάλους ανθρώπων με Αλτσχάιμερ είναι η φλεγμονή. Αυτή είναι η αντίδραση του σώματος σε τραυματισμό ή ασθένεια και πυροδοτεί την ανοσοαπόκριση για την επούλωση του κατεστραμμένου ιστού. Συνήθως, η φλεγμονή εξαφανίζεται μόλις ο ιστός επουλωθεί. Στο Αλτσχάιμερ, η φλεγμονή δεν υποχωρεί και οι ανοσοαποκρίσεις που πυροδοτούνται μπορούν στη συνέχεια να βλάψουν τα υγιή εγκεφαλικά κύτταρα.

Τα συμπτώματα του Αλτσχάιμερ στον εγκέφαλο

Όλες οι παραπάνω αλλαγές προκαλούν τα συμπτώματα του Αλτσχάιμερ, όπως η απώλεια μνήμης, η σύγχυση και οι εναλλαγές στη διάθεση. Δεν γνωρίζουμε τι προκαλεί τη νόσο Αλτσχάιμερ, αλλά μια κορυφαία θεωρία υποδηλώνει ότι η συσσώρευση αμυλοειδούς πυροδοτεί τη διαδικασία που στη συνέχεια προκαλεί τις επακόλουθες αλλαγές. Επομένως, η στόχευση του αμυλοειδούς φαίνεται να είναι μια προφανής προσέγγιση για τη θεραπεία της νόσου.

Πριν από λίγο περισσότερο από δύο χρόνια, μάθαμε για την επιτυχία μιας από αυτές τις θεραπείες που ονομάζεται λεκανεμάμπη στην επιβράδυνση του ρυθμού έκπτωσης. Η αύξηση των συσσωματωμάτων πρωτεϊνών και η απώλεια συνάψεων συμβαίνουν σε βάθος δεκαετιών και μένει να δούμε αν η άμεση στόχευση μιας μόνο πρωτεΐνης (είτε αμυλοειδούς είτε ταυ) θα μπορούσε να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου ή να έχει μετρήσιμη επίδραση σε όλες τις χαρακτηριστικές βλάβες.

Ο εγκέφαλος έχει διάφορους τύπους κυττάρων που συνεργάζονται για να υποστηρίξουν την εγκεφαλική λειτουργία. Οι νευρώνες είναι τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για τα πάντα – το περπάτημα, την ομιλία, τη σκέψη και την αναπνοή. Τα αστροκύτταρα (ή αλλιώς αστρογλοιακά κύτταρα, astroglia, astrocytes) παρέχουν ενέργεια στους νευρώνες, καθώς και δομική υποστήριξη και προστατευτικές λειτουργίες.

Άλλα σημαντικά κύτταρα που βρίσκονται στον εγκέφαλο είναι τα μικρογλοία (ή αλλιώς νευρογλοιακά κύτταρα). Είναι ανοσοκύτταρα που βοηθούν στην απομάκρυνση παθογόνων και νεκρών κυττάρων, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, εάν είναι υπερδραστήρια, μπορούν να προκαλέσουν χρόνια φλεγμονή στον εγκέφαλο.

Τα μικρογλοία έχουν διαφορετικές καταστάσεις ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται, από μια ανενεργή κατάσταση έως μια ενεργή κατάσταση. Η διαφορά σε αυτές τις καταστάσεις μπορεί να καθοριστεί τόσο από την εμφάνισή τους όσο και, κυρίως, από τις λειτουργίες που εκτελούν. Για παράδειγμα, τα ενεργά μικρογλοία μπορούν να βοηθήσουν στην εκκαθάριση των συσσωρευμένων υπολειμμάτων, όπως οι ανεπιθύμητες πρωτεΐνες, τα κύτταρα και οι λοιμώξεις.

Τα ευρήματα της μελέτης για το ξένον

Οι επιστήμονες σε αυτή την τελευταία μελέτη χρησιμοποίησαν ποντίκια που έχουν τις ίδιες εγκεφαλικές αλλαγές που παρατηρούνται στο Αλτσχάιμερ για να διερευνήσουν τον ρόλο των μικρογλοίων. Εντοπίστηκε μια συγκεκριμένη ενεργή κατάσταση των μικρογλοίων που σχετίζεται με τη φλεγμονή. Οι επιστήμονες έδωσαν στα ποντίκια αέριο ξένον για εισπνοή, το οποίο άλλαξε την κατάσταση των μικρογλοίων τους.

Αυτή η αλλοιωμένη κατάσταση επέτρεψε στα μικρογλοία να περιβάλλουν, να καταπιούν και να καταστρέψουν τις εναποθέσεις αμυλοειδούς. Άλλαξε επίσης τη λειτουργία αυτών των μικρογλοίων έτσι ώστε να μην οδηγούν σε περαιτέρω φλεγμονή. Οι ερευνητές βρήκαν επίσης μείωση στον αριθμό και το μέγεθος των εναποθέσεων αμυλοειδούς. Όλες αυτές οι αλλαγές συσχετίστηκαν με την αλλοιωμένη μικρογλοιακή κατάσταση.

Τι γίνεται όμως με τις άλλες αλλαγές που παρατηρούνται στον εγκέφαλο ανθρώπων με Αλτσχάιμερ; Η μελέτη πρότεινε επίσης ότι η εισπνοή ξένου θα μπορούσε να μειώσει τη συρρίκνωση του εγκεφάλου (ένα κοινό χαρακτηριστικό της νόσου του Αλτσχάιμερ) και να οδηγήσει σε αύξηση της υποστήριξης των συνδέσεων μεταξύ των νευρώνων. Και σε όλα τα μελετημένα ποντίκια, οι δείκτες της υπερβολικής φλεγμονώδους απόκρισης μειώθηκαν.

Έτσι, συνολικά, η έρευνα υποδηλώνει ότι η εισπνοή ξένου πυροδοτεί τα ενεργά μικρογλοία να αλλάξουν από μια ενεργή κατάσταση τύπου Αλτσχάιμερ σε μια κατάσταση προ-Αλτσχάιμερ. Αυτή η κατάσταση προ-Αλτσχάιμερ προάγει την εκκαθάριση των εναποθέσεων αμυλοειδούς και μειώνει τους κυτταρικούς αγγελιοφόρους που προκαλούν υπερβολική φλεγμονή.

Ελπίδα για την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ

Δεν υπάρχουν φάρμακα που να στοχεύουν τα μικρογλοία στο Αλτσχάιμερ και έχουν γίνει πρόοδοι στην αντιμετώπιση της συσσώρευσης αμυλοειδούς. Οι τρέχουσες φαρμακευτικές αγωγές που στοχεύουν στη μείωση του αμυλοειδούς στον εγκέφαλο προσφέρουν μια μέτρια μείωση των εναποθέσεων αμυλοειδούς και του ρυθμού έκπτωσης.

Η θεραπεία του αμυλοειδούς θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου, αλλά τι γίνεται με τις άλλες αλλαγές που συμβαίνουν στον εγκέφαλο, όπως οι εναποθέσεις ταυ, η συρρίκνωση του εγκεφάλου και η απώλεια συνάψεων; Η νέα έρευνα ανοίγει τη δυνατότητα στόχευσης ενός τύπου κυττάρου που έχει την έμφυτη δυνατότητα να επηρεάσει όλες αυτές τις χαρακτηριστικές βλάβες.

Οι κλινικές δοκιμές σε υγιείς εθελοντές αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2025. Εάν αυτά τα ευρήματα επιβεβαιωθούν, το ξένον θα μπορούσε να προσφέρει μια εντελώς νέα προσέγγιση σε αυτή την ασθένεια που κλέβει το μυαλό. Θα ήταν μια θεραπεία που δεν στοχεύει άμεσα το αμυλοειδές, αλλά μάλλον στοχεύει στην επαναφορά της ανοσοαπόκρισης του εγκεφάλου για την αντιμετώπιση όλων των καταστροφικών αλλαγών της νόσου. Έχουν συμβεί και πιο παράξενα πράγματα.

Το άρθρο συνοπτικά

  • Ξένον & Αλτσχάιμερ: Νέα μελέτη σε ποντίκια δείχνει πιθανό θεραπευτικό ρόλο του ξένου.
  • Ενεργά Μικρογλοία: Το ξένον ενεργοποιεί τα μικρογλοία για καθαρισμό του εγκεφάλου.
  • Οφέλη: Μείωση αμυλοειδούς, συρρίκνωσης εγκεφάλου και φλεγμονής σε ποντίκια.
  • Νέα Στόχευση: Το ξένον στοχεύει τα μικρογλοία, νέα προσέγγιση για το Αλτσχάιμερ.
  • Ελπίδα: Κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους προγραμματίζονται.

Πηγή: oloygeia.gr

«Μια ασήμαντη αλλαγή στο νύχι του ποδιού μου ήταν σύμπτωμα μελανώματος» – Δείτε το σημάδι στο νύχι του 52χρονου


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Κορωνήσι: Ο κρυμμένος παράδεισος απέναντι από το Τολό

Ελλάδα – Ουγγαρία: Ζωντανά η μάχη της Εθνικής πόλο γυναικών στον τελικό του World Cup

Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το σοκ των Μπακς από τους Πέισερς: «Δεν ήμασταν ο εαυτός μας, εξαιρετικά νέα για τον Λίλαρντ»

Σίσσυ Χρηστίδου – Μετά την Disneyland έκανε Ανάσταση στη Θεσσαλονίκη με τα αγόρια της

Κρήτη: 31χρονος οχυρώθηκε στο σπίτι του και απειλούσε με αυτοκτονία

ΗΠΑ-Ιράν: Αποκαλύπτουν «πρόοδο» στις χθεσινές διαπραγματεύσεις στη Ρώμη – Το περίπλοκο γεωπολιτικό παζλ του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης

Η Μπαρτσελόνα “πείραξε” τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά την επική ανατροπή της επί της Θέλτα

Ο Κάιλ Κούζμα σόκαρε με αρνητικό ρεκόρ στο Ιντιάνα Πέισερς – Μιλγουόκι Μπακς με το απόλυτο μηδέν στη στατιστική του

Opel Mokka, εκπληκτική τιμή και αναβαθμισμένη ψηφιακή εμπειρία

Πάσχα στη Μόσχα: Ο Πούτιν στην Αναστάσιμη Λειτουργία εν μέσω της αμφιλεγόμενης εκεχειρίας – Το προκλητικό μήνυμα υπέρ της εισβολής

Γιάννα Τερζή: «Κηρύττουμε αγάπη και συγχώρεση ενώ βαφτίζουμε γιορτές με αίμα αθώων»

Κρήτη: Αιματηρή σύγκρουση 2 οικογενειών με 4 συλλήψεις – Πεθερός “κάρφωσε” γυαλί στο λαιμό του 39χρονου γαμπρού του και τον έστειλε στη ΜΕΘ

Η Αράχωβα «φλέγεται» – Μαγευτικό θέαμα από το ψήσιμο των αρνιών στους παραδοσιακούς λάκκους

Πλέι οφ NBA: Θρίαμβοι για Ντένβερ Νάγκετς και Νιου Γιορκ Νικς, εντυπωσιακό μπρέικ στους Λος Άντζελες Λέικερς πέτυχαν οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Αποκαλύφθηκε το πότε θα κυκλοφορήσει η πρώτη ηλεκτρική Ferrari

00:00 / 00:00

Επιστήμονες εντοπίζουν σπάνια ομάδα αίματος – Ποιοι τη διαθέτουν

Επιστήμονες ανακοίνωσαν την ανακάλυψη ενός νέου συστήματος ομάδων αίματος, που ονομάζεται MAL, μετά από 50 χρόνια έρευνας. Η ανακάλυψη προήλθε από την απουσία ενός...

Διαβήτης τύπου 2: Το κορυφαίο σνακ που εξουδετερώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα...

Έρευνα αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε μόλις 90 λεπτά, προσφέροντας μια απλή και οικονομική λύση...

Ύπνος: Διατροφολόγος εξηγεί πότε πρέπει να πίνετε τον τελευταίο καφέ της ημέρας για να κοιμηθείτε καλά

Η καφεΐνη μπορεί να είναι ευεργετική, αλλά ο λάθος χρόνος κατανάλωσής της μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας. Μια διατροφολόγος εξηγεί πότε είναι η...

ΕΟΔΥ: Ένα μοιραίο κρούσμα covid-19 και δύο από γρίπη την περασμένη εβδομάδα

Συνολικά πτωτική τάση παρουσιάζει η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα, παραμένοντας ωστόσο πάνω από το όριο που σηματοδοτεί την εποχική δραστηριότητα της. Παράλληλα, σε...

Τα τρόφιμα-δολοφόνοι που ξεπερνούν το κάπνισμα σε θνησιμότητα – Ειδικός κρούει συναγερμό

Πρόσφατη ανασκόπηση μελετών αποκαλύπτει τους κινδύνους των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων, συνδέοντάς τα με 32 επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη, ψυχικές διαταραχές και...

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Το Νο1 μπαχαρικό που προσφέρει ανακούφιση από τα συμπτώματα, σύμφωνα...

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου (IBS). Ειδικοί διατροφής αναδεικνύουν ένα συγκεκριμένο μπαχαρικό, γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες...

Ύπνος: Η Νο1 μαγική αλλαγή στη διατροφή που θα σας χαρίσει 18 επιπλέον...

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνου, με τροφές πλούσιες σε μελατονίνη να διευκολύνουν τον ύπνο. Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης έχει...

Σπλαχνικό λίπος: Η κορυφαία άσκηση που εξαφανίζει το επικίνδυνο λίπος, αποκαλύπτουν ειδικοί

Το υπερβολικό σπλαχνικό λίπος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτης. Μία άσκηση αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς...

Ύπνος: Ειδικός αποκαλύπτει 3 απλές τεχνικές για να ξανακοιμηθείτε μέσα σε 5 λεπτά...

Εάν ο ύπνος σας διακόπτεται και ξυπνάτε συχνά μέσα στη νύχτα και παλεύετε να ξανακοιμηθείτε, υπάρχουν τρεις απλές τεχνικές που υπόσχονται να σας επαναφέρουν...

Συγκλονιστικό βίντεο: Μητέρα αρπάζει τον γιο της από βέβαιο πνιγμό – Τι πρέπει...

Ο πνιγμός αποτελεί έναν από τους σοβαρότερους κινδύνους για μικρά παιδιά, ιδιαίτερα κάτω των τεσσάρων ετών. Λόγω του ημιτελούς συντονισμού και της αναπτυξιακής κατάστασης...

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Το κρυφό σύμπτωμα που όλοι παραβλέπουν, προειδοποιούν οι ειδικοί

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου παρουσιάζει αυξητική τάση σε νεότερες ηλικίες από τη δεκαετία του 1990, σύμφωνα με ειδικούς ερευνητές. Οι λόγοι για αυτή...

Ύπνος: Το κορυφαίο μυστικό για το δείπνο που αποκαλύπτει διατροφολόγος σε όσους παλεύουν...

Το δείπνο σας μπορεί να είναι το μυστικό για έναν ήρεμο ύπνο. Μια διατροφολόγος αποκαλύπτει μία βασική συμβουλή της για το βραδινό γεύμα, που...

Καρδιά: Αν παραλείπετε αυτά τα γεύματα κινδυνεύετε με έμφραγμα

Θέλετε να προστατεύσετε την καρδιά σας και να μειώσετε τον κίνδυνο για έμφραγμα; Μια νέα μελέτη δείχνει ότι αν παραλείπετε συγκεκριμένα γεύματα μέσα στην...

Μεταβολικό σύνδρομο: Το κορυφαίο μπαχαρικό με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, αποκαλύπτουν διαιτολόγοι

Το μεταβολικό σύνδρομο είναι μια σύνθετη κατάσταση που περιλαμβάνει πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, αυξημένο σάκχαρο, χαμηλή HDL χοληστερόλη και περίσσεια κοιλιακού...

Ύπνος: Το κορυφαίο φυτό εσωτερικού χώρου που εξαφανίζει τη μούχλα και χαρίζει βαθύ ύπνο, σύμφωνα με ειδικό

Ανακαλύψτε το μυστικό για έναν καλύτερο ύπνο και ένα πιο υγιεινό περιβάλλον στο σπίτι. Ειδικός αποκαλύπτει με ποιο τρόπο ένα φυτό εσωτερικού χώρου μπορεί...

Πώς να προστατέψετε το παιδί σας από διαδικτυακές απάτες

Θέλετε να προστατέψετε το παιδί σας από τους κινδύνους του διαδικτύου και να νιώθετε ασφάλεια όταν σερφάρει online; Υπάρχει μια βασική τακτική για τις διαδικτυακές απάτες...

Πάρκινσον: Το αθέατο σημάδι της νόσου που κρύβεται στη μύτη, αποκαλύπτουν ειδικοί

Η νόσος του Πάρκινσον είναι μια προοδευτική νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει κυρίως άτομα άνω των 50 ετών, με κύρια συμπτώματα το τρέμουλο, τη βραδύτητα...

Ύπνος: Ειδικός αποκαλύπτει 5 μαγικά κόλπα για να νικήσετε την αϋπνία και να κοιμηθείτε σαν μωρό

Εάν δεν σας παίρνει εύκολα ο ύπνος, δεν χρειάζεται να απελπίζεστε. Μια φαρμακοποιός αποκαλύπτει πέντε εύκολες νυχτερινές συνήθειες, που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέμος Αναστασιάδης: Αποκαλύψεις για την χήρα του, Βασιλική, 6 χρόνια μετά την απώλειά του

Η Βασιλική Παναγιωτοπούλου πραγματοποίησε μια νυχτερινή έξοδο στον Λυκαβηττό,...

Αυτοί είναι οι Ινδιάνοι που θεωρούνται οι Έλληνες της αρχαίας Αμερικής!

Αυτή είναι η φυλή των Ινδιάνων, η οποία χρησιμοποιούσε...

Ρόμπερτ Πάουελ: Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» στα 80 του μαγνητίζει ακόμα – Ανακαλύψτε...

Ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο ηθοποιός που έγινε διάσημος το...

Βασίλης Καρράς: Το οικογενειακό δράμα που εξελίσσεται μετά την απώλειά του

Ο Βασίλης Καρράς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία...

// ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ