- Το κουνουπίδι δεν χρειάζεται υπερβολικό βράσιμο, 3-4 λεπτά είναι αρκετά, καθώς η μεγαλύτερη διάρκεια βρασμού εντείνει τη μυρωδιά στο σπίτι.
- Για να μειώσετε την οσμή κατά το βράσιμο, μπορείτε να προσθέσετε μισό λεμόνι και τη λεμονόκουπα στο νερό ή να τοποθετήσετε βαμβάκι με ξίδι στο καπάκι της κατσαρόλας.
- Άλλες συμβουλές περιλαμβάνουν την προσθήκη μπαγιάτικου ψωμιού, βανίλιας ή φύλλου δάφνης στο νερό, καθώς και βράσιμο νερού με κανέλα και γαρύφαλο σε ξεχωριστή κατσαρόλα για να αρωματίσετε το σπίτι.
Πώς θα βράσετε σωστά το κουνουπίδι
Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πώς το κουνουπίδι δεν χρειάζεται υπερβολικό βράσιμο. Μερικά λεπτά είναι αρκετά. Επίσης, όσο περισσότερο βράζετε το κουνουπίδι τόσο πιο έντονη είναι η μυρωδιά στο σπίτι.
Κόψτε λοιπόν το κουνουπίδι στη μέση ή σε μικρά κομμάτια και βράστε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, κλείστε το μάτι της κουζίνας και αφήστε το κουνουπίδι για μερικά λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσει (όχι να λιώνει).
Το μυστικό για να μη μυρίζει το σπίτι
Ένα εύκολο κόλπο για να μη μυρίσει το σπίτι καθώς βράζετε το κουνουπίδι είναι να στύψετε μισό λεμόνι μέσα στο νερό και να ρίξετε τη λεμονόκουπα στην κατσαρόλα.
Μπορείτε επίσης, να τοποθετήσετε πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας ένα βαμβάκι στο οποίο προηγουμένως έχει ποτίσει με ξίδι.
Έξτρα συμβουλές:
Αν έχετε μπαγιάτικο ψωμί, προσθέστε μια φέτα στην κατσαρόλα με το κουνουπίδι.
Εναλλακτικά, ρίξτε μια κουταλιά βανίλιας στο νερό (δεν θα επηρεαστεί η γεύση του κουνουπιδιού) ή ένα φύλλο δάφνης.
Αν παρόλα αυτά νιώθετε έντονα τη μυρωδιά του κουνουπιδιού, μπορείτε να βράζετε ταυτόχρονα σε μικρό κατσαρολάκι νερό με κανέλα, γαρύφαλο και πορτοκάλι. Είναι βέβαιο πώς το σπίτι θα μοσχομυρίσει.
(με πληροφορίες από mothersblog. gr / whiteapronblog. com / photo: pixabay)