- Ο Άλμπερτ Στάιλς, ένας συνταξιούχος δάσκαλος από τη Βρετανία, γιόρτασε τα 100ά του γενέθλια αποκαλύπτοντας ότι το μυστικό της μακροχρόνιας ζωής του είναι η κατανάλωση παντζαριών από μικρή ηλικία.
- Το προσωπικό του οίκου ευγηρίας του ετοίμασε ένα ιδιαίτερο πιάτο με παντζάρι για την γιορτή του, και ο ίδιος αναφέρθηκε στα οφέλη του παντζαριού, όπως η πλούσια διατροφική του αξία και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
- Ο Άλμπερτ, αναπολώντας τη ζωή του, εξέφρασε την ανακούφιση και την ευγνωμοσύνη του που γιόρτασε ένα τόσο σημαντικό ορόσημο περιτριγυρισμένος από φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.
Ένας συνταξιούχος δάσκαλος από τη Βρετανία γιόρτασε τα 100ά του γενέθλια αποκαλύπτοντας το μυστικό της μακροζωίας του: την κατανάλωση ενός λαχανικού-υπερτροφής.
Ο Άλμπερτ Στάιλς γιόρτασε το ορόσημο των γενεθλίων του με παραδοσιακή τούρτα, μπαλόνια και κάρτες στον οίκο ευγηρίας Care UK Trymview Hall στο Μπρίστολ, περιστοιχισμένος από φίλους και το προσωπικό.
Μακροζωία: Πόσα λεπτά περπάτημα τη μέρα βοηθάει να ζήσουμε περισσότερο
Ωστόσο, ο χήρος μοιράστηκε επίσης το ασυνήθιστο αλμυρό μυστικό του για μακροζωία, καθώς απολαμβάνει τακτικά πιάτα γεμάτα με αυτό το λαχανικό-υπερτροφή από τότε που ήταν παιδί.
Το λαχανικό-μυστικό της μακροζωίας του 100χρονου
Ο σεφ του οίκου ευγηρίας, Ντάρεν Νέλσον, δημιούργησε ένα ιδιαίτερο πιάτο λαχανικών για τη μεγάλη ημέρα του Άλμπερτ: ένα τερίν από κατσικίσιο τυρί και αυτό το λαχανικό, με καραμελωμένα καρύδια και τραγανό φασκόμηλο.
«Αγαπούσα το παντζάρι από μικρή ηλικία και πάντα το έτρωγα συχνά», δήλωσε ο Άλμπερτ στην εφημερίδα Express. «Η μητέρα μου ήταν Ινδή και έφτιαχνε πολλά πιάτα με κάρυ και παντζάρι, αλλά μου αρέσει επίσης να το τρώω με πιο παραδοσιακό τρόπο… κρύο με πουρέ πατάτας!»
«Λατρεύω επίσης να τρώω παντζάρι σε κρεμώδη σάλτσα, αλλά πραγματικά απόλαυσα το τερίν του Ντάρεν – ήταν ένα νέο πιάτο για μένα». Αναπολώντας τα περασμένα χρόνια, ο Άλμπερτ πρόσθεσε: «Το να ζεις μια υγιεινή ζωή τρώγοντας παντζάρι πρέπει να με βοήθησε!».
Παντζάρι: Διατροφική αξία, οφέλη και παρενέργειες – Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε
Το παντζάρι επαινείται συχνά ως εξαιρετική πηγή σιδήρου, καλίου, φυτικών ινών, μαγγανίου και βιταμίνης C, καθώς και αντιοξειδωτικών όπως οι βηταλαΐνες και η βητακυανίνη. Οι βηταλαΐνες – που δίνουν στο λαχανικό το κόκκινο χρώμα του – φημίζονται ιδιαίτερα για τις πιθανές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους, σύμφωνα με το Healthline.
Τα 100ά γενέθλια του Άλμπερτ έγιναν αξέχαστα χάρη στο προσωπικό του Trymview Hall, που οργάνωσε ένα εντυπωσιακό πάρτι για αυτόν, συμπεριλαμβανομένης μιας εκδρομής στον Καθεδρικό Ναό του Μπρίστολ για μια μεσημεριανή συναυλία, όπου τιμήθηκε ως ο επίσημος καλεσμένος της ημέρας. Αναπολώντας την εκατονταετή του ζωή, ο Άλμπερτ μοιράστηκε:
«Δεν μου φαίνεται δυνατόν, αλήθεια. Όταν συνταξιοδοτήθηκα στα 50 μου, νόμιζα ότι θα ζούσα μέχρι τα 70 και κάτι, αλλά το να φτάσω τα 100 μου φαίνεται εξωπραγματικό.»
Συνέχισε, «Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο μέρος για να γιορτάσω τα γενέθλιά μου από τον οίκο του Θεού, ακούγοντας όμορφη μουσική».
Η δίαιτα της μακροζωίας μειώνει φυσικά χοληστερόλη και ινσουλίνη – Ποια τρόφιμα απαγορεύει
Η Νικόλ Άντερσον, διευθύντρια του Trymview Hall, ήταν επίσης ενθουσιασμένη, προσθέτοντας: «Λατρεύουμε να διοργανώνουμε πάρτι για ιδιαίτερες περιστάσεις στο Trymview Hall – και τα 100ά γενέθλια του Άλμπερτ σίγουρα άξιζαν μια μεγάλη γιορτή. Ήταν υπέροχο να βλέπουμε τον Άλμπερτ να περιβάλλεται από όλους τους αγαπημένους του για να τιμήσει αυτό το απίστευτο ορόσημο.»
«Η ομάδα εργάστηκε ακούραστα για να εξασφαλίσει ότι η μέρα του θα ήταν αξέχαστη, και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους παρευρέθηκαν για να υψώσουν το ποτήρι τους στον Άλμπερτ και την ομάδα του Καθεδρικού Ναού του Μπρίστολ για το γεγονός ότι έκαναν τα γενέθλια του Άλμπερτ πραγματικά αξέχαστα!»